*Nettavisen* Nyheter.

Togtrafikk på Bergensbanen stengt på grunn av snø

Finse (NTB): Vinteren er definitivt ikke over. Tirsdag kjørte et tog seg fast i snøen ved Finse, et snøskred raste over E39 i Sogn og Fjordane, og E6 over Saltfjellet var stengt på grunn av vinteruvær.

14.05.12 15:10

Godstoget kjørte seg fast mellom Finse og Tunga.

- Det er mulig det har revet ned kjøreledninger. Det vil ta mange timer å få det reparert, sa pressevakt Dag Svinsås i Jernbaneverket til Bergens Tidende mandag morgen. Klokken 13.00 var skadens omfang fortsatt uvisst. Ifølge NSB er flere tog innstilt om følge av hendelsen.

Også på E6 over Saltfjellet var det fullt stopp i morgentimene mandag på grunn av uvær. Sterk vind og snø førte til at veien måtte stenges. Vinden var så sterk at fire bilister havnet utenfor veien, skriver Rana Blad. Brøytesjåfør Jan-Erik Sørdal sier til NRK at man så langt i mai har måttet brøyte E6 over Saltfjellet hver eneste dag. Saltfjellet ble åpnet for trafikk igjen rundt klokken ti mandag formiddag.

På E39 gjennom Våtedalen i Sogn og Fjordane gikk det ett større snøskred. Ingen personer ble tatt av skredet, men en bilist var nær ved havne midt i skredet.

- Jeg er glad jeg klarte å stoppe. Jeg ble litt shaky, seier Hjertenes Flyum til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.