Gå til sidens hovedinnhold

Togtrafikken i rute ved Lillestrøm ett døgn etter avsporing

Toget som sporet av på Lillestrøm stasjon onsdag morgen, var tilbake på sporet natt til torsdag.

Etter et døgn med stans, innstillinger og forsinkelser meldte Bane Nor på Twitter klokka 06.20 torsdag at ting går som normalt:

«Alle spor på Lillestrøm er åpnet for trafikk og togene kan gå som normalt gjennom stasjonen. Bane NOR beklager ulempene avsporingen har medført!», skriver selskapet i en Twitter-melding.

Da hadde det gått nesten nøyaktig ett døgn siden meldingen onsdag om toget som sperret tre av sporene på Lillestrøm stasjon.

Arbeidet med å få toget som hadde sporet av på plass igjen pågikk onsdag og fortsatte natt til torsdag. Klokka 03.44 kom omsider meldingen om at dette toget var fjernet og sporene på Lillestrøm stasjon frigjort. Da

Innstillingene etter at et tog avsporet ved Lillestrøm onsdag morgen førte til kaotiske tilstander på Lillestrøm stasjon onsdag. Togene var så fulle at selv konduktørene slet med å få plass om bord, meldte Romerikes Blad.

Arbeidet med å rydde opp viste seg å være langt vanskeligere enn først anslått.

– Det har tatt mye mer tid å få toget som har sporet av, opp på skinnene igjen. Det er en svært krevende jobb under vanskelige forhold. Toget sporet av med noen av hjulene, så det første som skal gjøres er å få toget opp, noe som er en svært tung jobb. De må jekke og jekke, det er mye snø, og det er kommet enda mer snø i løpet av dagen, i tillegg er det veldig glatt, forklarte medievakt Ragnhild Aagesen i Bane Nor til NTB mens arbeidet sto på natt til torsdag.

Se Twitter-meldinger om kollektivtrafikken:

Kommentarer til denne saken