*Nettavisen* Nyheter.

Tok 1500 kr for fire kilometer

Foto: Martin Lundsvoll (Romerikes Blad)

Pirattaxisjåføren kjørte fra Lillestrøm til Rælingen. - Han mente det var riktig pris, sier politiadvokaten.

17.06.12 19:46

En 22 år gammel mann fra Strømmen er dømt i Nedre Romerike tingrett for flere forhold, skriver Romerikes Blad.

I tillegg til ett tilfelle av pirattaxivirksomhet er han dømt for et tilfelle av brudd på veitrafikkloven da han ifølge dommen kjørte på en person med vilje på en bensinstasjon.

For alle de tre forholdene er mannen i Nedre Romerike tingrett dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han ble i tillegg fratatt førerkortet i fire måneder.

Rå piratpris
Natt til lørdag 10. desember i fjor plukket 22-åringen opp en mann i Lillestrøm.

Han skulle til Rælingen og prisen som ble avtalt var ifølge dommen 1500 kroner. 200 kroner ved avreise, og 1300 kroner ved den knappe fire kilometer lange reisens slutt.

- Ja, det stemmer det. Prisen han mente var riktig var 1500 kroner. Det var ting ved turen han mente kostet ekstra. Derfor ble prisen høy, forteller operasjonsleder Jon Letnes i Romerike politidistrikt.

Strømmen-mannen erkjente straffskyld for piratvirksomheten i tingretten. Han er tidligere bøtelagt en rekke ganger for blant annet priattaxivirksomhet.

- Kjørte på for å skremme
Det andre punktet i tiltalen mot 22-åringen er fra en hendelse på Shell i Lillestrøm i januar sist vinter.

Ifølge dommen møtte 22-åringen en bekjent han mente skyldte ham penger. Det oppstod en krangel da mannen han møtte nektet for å skylde ham penger.

- Etter krangelen satte han seg i bilen og kjørte mot den andre mannen. Han traff ham i låret og i hoften i det han kastet seg vekk, heter det i dommen.

Den tiltalte 22-åringen erkjente i retten straffskyld for forholdet, han nekter imidlertid for at han traff mannen. Han sier han gjorde det for å skremme.

Videobilder fra stasjonen viser ifølge tingretten at mannen ble truffet av tiltaltes bil.

Les flere saker fra Romerikes Blad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.