Gå til sidens hovedinnhold

Tok abort etter misbruk

Shabana Rehman Gaarder får ros fordi hun våger å fortelle om misbruket og aborten og volden i sin bok «Blåveis».

(SIDE2:) Shabana Rehman er en av Norges mest profilerte kvinnelige spaltister og debattanter. Komikeren har aldri lagt skjul på at hun har en litt brokete fortid. I boken «Blåveis» forteller hun ærlig om sine turbulente tenår for første gang.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Ungdomskjæresten død
Boken. som har undertittelen «Min vei ut av volden», har vært varslet en god stund, men kom ut på Kagge forlag denne uken.

- Shabana fremstår som en sterk, frigjort og livsglad kvinne. Men det har ikke alltid vært slik. Hun har opplevd at flere av de menneskene som har stått henne nærmest, har krenket og skadet henne, men det var først da hun leste i en politirapport at hun var mishandlet, at det gikk ordentlig opp for henne at hun var et voldsoffer, heter det fra forlagets side.

Rehman Gaarder forteller i «Blåveis» om hvordan hun ble slått av sin daværende kjæreste fra hun var 16 år til hun ble 19 år.

Denne historien er kjent, men i boken har Shabana valgt å anonymisere ham fordi han i dag er død, skriver Dagbladet.

Ble dømt
Men historien om at hun også ble gravid med en barnevernsansatt mens hun bodde på institusjon i tenårene, er ikke så godt kjent. Den ansatte låste seg inn om natten til Shabana og misbrukte henne. Da hun oppdaget at hun var gravid, valgte hun å ta abort. Senere anmeldte hun barnevernet og saken kom for retten. Mannen ble dømt.

I en kronikk i Morgenbladet fredag skriver Shabana Rehman at det omdiskuterte «flaggstuntet», der hun i 2000 stilte opp kun malt i det norske flagget, av mange ble sett på som provoserende humor.

- Jeg kledde meg splitter naken og malte kroppen min med det norske flagget. Den samme kroppen som av selvforakt ikke ville reise seg opp av sengen, skriver hun i kronikken.

LES HELE KRONIKKEN PÅ MORGENBLADET HER

Får ros
Justisminister Knut Storberget sier til Dagbladet at det er viktig at kvinner som Shabana Rehman Gaarder er modige nok til å fortelle hva som har skjedd dem.

I dag er Shabana Rehman gift med NRK-journalisten Martin Gaarder. Hun har bodd lengre perioder i USA der hun har studert.

Hun er den eneste norske kvinnelige komiker som også har fått internasjonal oppmerksomhet for sine utspill og sin provoserende humor.

Følg Shabana Rehman på Twitter her

LES OGSÅ:

Feiret 20-årsdagen på krisesenter

- Jeg slo dama

Kona til «Fredrik» er voldelig

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene