Gå til sidens hovedinnhold

Tok bombemannen i væpnet storaksjon

Mange vil sikkert huske mannen som i Sverige i fjor var lenket til en stolpe med en bombe bundet rundt kroppen. Mandag formiddag ble han tatt i en væpnet storaksjon på Lambertseter.

Lambertseter: I omkring to timer var politiet på leting etter en bevæpnet mann på Lambertseter. Melding kom om at en mann iført lys joggebukse og med lue hadde truet politiet og var sett ved Bergkrystallen T-banestasjon. Han skulle ha et lite våpen i hånden.

Det ble etter hvert klart at dette var samme mannen som i Stockholm i fjor var bundet til en stolpe og med eksplosiver bundet til kroppen.

Fra før jul var han ettersøkt i Norge for flere kriminelle forhold og på rømmen fra soning. Det siste var at han hadde truet politiet med våpen.

Jakt

Det ble etter hvert satt i gang en stor aksjon. Politiet utstyrte seg med våpen og skuddsikre vester før de satte i gang leting. Hunder ble satt inn for eventuelt å finne spor. Også politihelikopteret satte kursen mot Lambertseter fra Gardermoen.

Politiet var først på plass ved Bergkrystallen T-banestasjon hvor blant annet et tog som sto på perrongen ble gjennomsøkt. Det ble også tatt oppstilling ved utløpet av tunnelen ved Munkelia i det man trodde han kanskje kunne ha tatt seg inn der.

Men etter hvert var det krysset Mellombølgen/Bergkrystallen som ble det mest sentrale sted i og med det ble funnet en bil her som kunne knyttes til den ettersøkte, og her ble også en kvinne pågrepet.

Store styrker lette etter 29-åringen, og etter hvert var området Steinspranget, Avstikkeren, Griser"n og ned mot Skulleruddumpa og over mot 2 Brødre på Abildsø det aktuelle leteområdet. Patruljer ble også dirigert til Lambertseterveien for eventuelt å avskjære han der, og også på Karlsrud ble det tatt oppstilling

Til slutt ble mannen lokalisert til Steinspranget, og der ble han også pågrepet kl. 14.15. Da hadde han satt en adrenalinsprøyte og besvimte. Dette skal han også ha gjort tidligere ved pågripelser.

Politiet lette en stund etter den våpenliknende gjenstanden han hadde blitt observert med

Et par lange timer med situasjoner som av mange ble oppfattet som dramatiske. Ikke hver dag det rolige blokkområdet er sentrum for en væpnet leteaksjon.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen