*Nettavisen* Nyheter.

Tok et siste farvel med Sara (13)

ELSKET HEST: Familien valgte å bringe kisten det siste stykket med hestekortesje fordi Sara elsket hest og alt som hadde med hest å gjøre. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Kisten ble brakt med hesteskyss det siste stykket.

21.01.14 22:01

BJØRKELANGEN/OSLO (Nettavisen): Tirsdag fulgte familie, venner og lokalsamfunnet Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) på hennes siste ferd.

Med hest og kjerre ble kisten trukket det siste stykket til gravstedet, fulgt av et stort antall mennesker. En hel bygd er samlet i sorgen etter dødsulykken lørdag 11. januar.

13 år gamle Sara og venninnen Tiril Alette Huser Bølge (11) var ute med hest og sulky da de ble påkjørt av en bil på fylkesvei 229 i Bjørkelangen i Aurskog-Høland i Akershus.

Begge jentene fikk alvorlige hodeskader og døde senere på sykehus.

Kiste fikk hesteskyss
Kisten ble fraktet med hesteskyss fra skolen og fram til Bjørkelangen kirke.

I tillegg til de som deltok selve begravelsen, var det også mange som ville vise sin medfølelse ved å stille opp langs veien der gravfølget går eller slutte seg til gravfølget det siste stykket.

Ved 15.30-tiden ankom gravfølget stedet der pressen var henvist plass ved kirken. Mange hadde stilt seg opp ved skolen for å slutte seg til gravfølget der.

Klokka 15.50 sperret politiet veien for annen trafikk, og prosesjonen var i gang.

(artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Har opprettet minnefond
I en pressemelding fra familien heter det at Saras foreldre og søsken har opprettet et minnefond. Det skal blant annet brukes til å bedre mulighetene for at funksjonshemmede skal få oppleve gleden ved å ri hest og i tillegg støtte misjonsarbeid i Kenya, der Saras mormor og morfar er misjonærer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Saras foreldre er begge kjente navn i Kristen-Norge, skriver avisa Dagen. Kjersti Holmedahl Sandsmark er trosopplæringsansvarlig i Bjørkelangen kirke, mens Jostein Sandsmark er forfatter og forlagsredaktør i Lunde Forlag. Familien har tidligere vært misjonærer i Ecuador for Santalmisjonen, nå Normisjon.

Familien har et stort nettverk, og det var ventet mange til begravelsesseremonien.

Det var sokneprest Eiliv Andreas Larssen som forrettet under begravelsen sammen med sykehusprest Eileen Paus.

Selve begravelsesseremonien foregikk i Løken kirke - uten presse til stede. Kirken var valgt fordi Bjørkelangen kirke er for liten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stopper ved skolen
Etter seremonien i Løken kirke ble kirken kjørt med bilkortesje til Bjørkelangen. Ved Bjørkelangen skole, der Sara var elev, ble kisten lastet om til hesteskyss. På denne måten ble kisten brakt det siste stykket fram til Bjørkelangen kirke.

Fylkesvei 115 ble stengt under denne delen av kortesjen.

I tillegg til politiet deltar en rekke frivillige for å sørge for en trygg og fin ramme rundt markeringen.

- Det hele virker godt koordinert. Man har kontroll på både fakler langs veien, avsperringer og pressehåndtering, ifølge Nettavisens reporter på stedet.

Elsket hest
I en pressemelding har familien forklart at de har valgt en hestekortesje fordi Sara elsket hest og alt som hadde med hest å gjøre og at de tror hun ville ha satt pris på denne måten å gjøre det på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Vi skal være der for hverandre
Saras onkel Steinar Holmedahl, som har vært talsmann overfor mediene for familien i den vanskelige situasjonen, forteller at familen den siste uka har vært mye sammen.

- Vi har snakket om Sara, ledd sammen og grått sammen og forsøkt å la alle få sørge på sin måte. Vår viktigste oppgave som familie begynner likevel for alvor etter begravelsen. Vi skal være der for hverandre og Saras aller nærmeste også når faklene på ulykkesstedet har brent ned og resten av verden vender tilbake til sitt vanlige liv, skriver Holmedahl i en e-post.

Tiril (11) begraves torsdag
Tiril Alette Huser Bølge begraves fra Blaker kirke torsdag den 23. januar kl. 13.00, melder NRK.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.