RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SA FARVEL: Jay Leno skifter beite etter 17 år som programleder for prestisjetunge «The Tonight Show».
SA FARVEL: Jay Leno skifter beite etter 17 år som programleder for prestisjetunge «The Tonight Show». (Scanpix)

Tok farvel etter 17 år

Jay Leno takket for seg til stående applaus.

(SIDE2): Talkshow-kongen Jay Leno holdt fredag sin aller siste monolog som programleder av legendariske «The Tonight Show». Og Leno tok seg både tid til å takke de som hadde gjort showet til en suksess - blant annet Michael Jackson og Bill Clinton - før han reflekterte videre over hvor lang tid det hadde gått siden han tok over for mentoren Johnny Carson i 1992.

- Da vi startet dette showet var håret mitt svart og presidenten var hvit, sa han til stor latter fra salen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Conan tar over
Hans arvtaker er den 17 år yngre og atskillig mer høyreiste Conan O'Brien, og naturligvis var da også O'Brien Lenos aller siste gjest. Blant annet viste Leno frem et klipp av Conans aller første TV-opptreden fra 1993, til de mange ivrige tilskuernes fornøyelse.

- De ringte meg og sa jeg skulle ta over for David Letterman og hans «Late Night Show». Så fikk jeg beskjed om at jeg skulle presenteres på ditt show etter bare 40 sekunder i showbusiness, mimret O'Brien lattermildt.

Nytt prosjekt på gang
En skulle kanskje tro at Lenos avskjed etter så mange år på skjermen ville bli en trist affære, men den garvede programlederen gir seg ikke med dette. Allerede til høsten er han i gang med et nytt humorprogram. I september vil NBC offentliggjøre den eksakte datoen for premieren.

- Jeg har fått et tidspunkt hvor ingen kan finne meg - NBC prime time, humret Leno før han avsluttet sending nummer 3775 som programleder for «The Tonight Show».

VIDEO: Se klipp fra Lenos avskjedsshow

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere