Tok farvel med Sigrid

Foto: (Scanpix)

Over 600 mennesker møtte opp i begravelsen til hele Norges nabojente.

19.09.12 14:21

OPPSAL KIRKE (Nettavisen): Kirken hadde såvidt plass til alle som tirsdag ønsket å ta et siste farvel med 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Familie, venner, naboer og bekjente ønsket å minnes Sigrid, som akkurat rakk å fylle 16 år.

- Dette er en tung dag med mye følelser. Mange levde lenge i håpet om å finne Sigrid i live, sa Sturla J. Stålsett, generalsekretær i Kirkens Bymisjon og forrettende prest under seremonien før bisettelsen.

- En blytung dag
- Engasjementet i leteaksjonen viser seg også i begravelsen. Familien opplever dette som en blytung, vond og vanskelig dag, uttalte familiens talsperson, Geir Strand, til Nettavisen rett før seremonoien startet.

Han fortalte at familien etter begravelsen ønsker å sette punktum for saken i media nå og at de skal møtes til en privat samling etterpå.

Etter bisettelsen henvendte Strand seg til mediene og fortalte følgende:

- Det var en vakker seremoni og en gripende flott tale av presten. Det var vakker musikk. Det ble en fin begravelse.

Strand fortalte at familien nok en gang vil takke alle som har stilt opp i den tunge tiden.

- Det er utvilsomt et nabolag i sorg. Nå håper familien på en oppklaring i saken snarest. De ønsker at den eller de som har tatt livet av datteren deres får sin straff, sa talsmannen.

«Vår inderlig kjære datter»
«Vår inderlig kjære datter, verdens beste storesøster, vårt kjære barnebarn og oldebarn, vår gode niese og kusine ble revet fra oss,» kunne vi lese i dødsannonsen i Aftenposten.

Sigrid forsvant på Østensjø i Oslo natt til 5. august, da hun var på vei hjem etter å ha vært på besøk hos en venninne. Den samme natten ble mobiltelefonen og skoene hennes funnet i en barnehage i nærheten av der hun bodde, men ellers var det ingen spor etter hva som var skjedd med jenta.

I de påfølgende ukene deltok mange tusen frivillige i letingen etter Sigrid, men først 3. september kom det et gjennombrudd i saken.

Familen skrev i dødsannonsen til sin kjære datter at «Like kjært som blomster, er en gave til barne- og ungdomsidretten i Tunet Innebandyklubb og Oppsal IF».

Funnet i et skogholt
Omtrent samtidig som 16-åringen ble funnet drept i et skogholt, ble to menn pågrepet og siktet for å ha drept henne. De to, en 37-åring og en 64-åring, sitter fortsatt fengslet med full isolasjon, og politiet sa senest tirsdag at mistanken mot begge mennene er styrket etter lange runder med avhør.

Saken fikk mye oppmerksomhet og skapte stort engasjement.

På bildene under kan du lese hele minneheftet. Klikk på bildene for større versjon:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.