RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok feil om rom-jente i Irland

Sist oppdatert:
Dublin (NTB): Irske myndigheter trodde ikke på foreldrene som sa at barnet var deres og hentet ut en lyshåret jente fra en romleir i Dublin. Tester viste imidlertid at de snakket sant.

Foreldrene ble ikke trodd til tross for at de viste fram både fødselsattest og pass, melder BBC. Etter et opphold hos barnevernet, er jenta i sjuårsalderen nå gjenforent med sine foreldre.

Historien om jenta i Dublin fikk mye omtale fordi den så ut til å ha paralleller til saken om «Maria», den blonde jenta som ble funnet hos romfolk i Hellas. Irske myndigheter fattet mistanke fordi jenta var lys i huden og hadde blondt hår.

Også en to år gammel gutt ble i en kort periode tatt fra en romfamilie i Irland tirsdag, melder nyhetsbyrået AFP. Bekymring om identiteten var årsaken også i denne saken, som skjedde i byen Athlone. Gutten ble etter kort tid brakt tilbake til familien.

- Ikke alle romfolk er mørke i huden, noen har lyst hår og grønne øyne, påpeker Dezideriu Gergely, leder for et senter for romfolks rettigheter i Budapest, til kanalen.

Han er bekymret for fordommer og mener Maria-saken må ses som uvanlig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere