*Nettavisen* Nyheter.

Tok fyr i huset hvor mann forskanset seg

Mannen som tidlig i formiddag forskanset seg i et hus på Senja i Troms satte fyr på huset. Brannen ble raskt slukket av brannvesenet, og mannen ble pågrepet av politiet. Foto: Torgeir Bråthen (Nordlys)

Væpnet politiaksjon på Senja i Troms. Mann pågrepet.

26.03.14 10:36

Siste nytt: Nordlys' reporter Torgeir Bråthen melder at det har vært brann i huset hvor mannen har forskanset seg.

- Det begynte å brenne fra andre etasjen her for en 20 minutter siden. Da kom det røyk fra andre etasje og taket. Brannvesenet kom da raskt til og fikk slukket brannen uten at det ble større skader.

Bråthen forteller videre at mannen som hadde forskanset seg nå har blitt tatt hånd om av politiet.

- Det er foreløpig uklart om det er mannen som har satt fyr på huset, eller om det er andre grunner til at det begynte å brenne.

Bråthen forteller at politiet nå er i ferd med å pakke sammen på stedet.

Full utrykning

Overfor Nordlys bekrefter lensmann Roger Magnussen ved Lenvik lensmannskontor at de har rykket ut til et hus på Gibostad på Senja i Troms.

- Det er snakk om en mann som har forskanset seg i et hus der etter at han i natt skal ha nektet å stanse for en kontroll. Vi har i øyeblikket sendt seks væpnede politimenn til stedet, opplyser Magnussen til Nordlys.

- Har mannen kommet med trusler eller gitt uttrykk for at han er bevæpnet?

- Foreløpig ikke, så i øyeblikket jobber vi med å få mannen ut fra huset uten at noen kommer til skade, sier Magnussen, som opplyser at de på det nåværende tidspunktet ikke ønsker å komme med ytterligere opplysninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

VÅPNET AKSJON: I morgentimene onsdag har væpnet politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til et hus på Gibostad på Senja. Foto: Torgeir Bråthen (Nordlys)


I tillegg til politiet skal brannvesenet være sendt til stedet.

Nordlys' reporter på stedet, Torgeir Bråthen, opplyser at det er både politi, brannvesen og ambulanse på stedet.

- Foreløpig holder man avstand til huset, men det skal være gjort forsøk på å opprette kommunikasjon med mannen, forteller Bråthen.

Etter det Nordlys har fått opplyst skal bakgrunnen for at brannvesenet er på stedet være at mannen har truet med å sette fyr på huset.

Les flere saker i Nordlys

Se video fra åstedet:

HTML EMBED


Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Statens kartverk/Geodata AS)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag