RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok grusom hevn på modellflystevne

Det hevngjerrige eks-medlemmet i den lokale modellflyklubben visste akkurat hva han skulle gjøre for å ødelegge modellflystevnet på Notodden i helgen.

Finurlig sabotasje førte til at modellfly for en samlet verdi på rundt 100.000 kroner havarerte.

Modellflyentusiaster ser på det årlige modellflystevnet på Notodden som en slags Holmenkollsøndag. Men årets utgave ble kraftig sabotert, skriver Telemarksavisa, ifølge NTB.

Radiosender

Fem modellfly totalhavarerte og to ble kraftig skadd under stevnet. Et av flyene hadde en verdi alene på 45.000 kroner, og totalt ble det gjort skader for over 100.000 kroner.

Et hevngjerrig eks-medlem av Kongsberg Modellflyklubb sto bak skadeverket. Politiet pågrep synderen, en mann i 50-årene i nærheten av stevneområdet i en bil med stor antenne på taket og en radiosender som var såpass sterk at den slo inn på frekvensene til modellflyene og dermed ødela styringsmulighetene til eierne. Mannen er siktet for grovt skadeverk.

- Livsfarlig

Politiførstebetjent Olav Stene ved Notodden politikammer mener sabotasjen lett kunne ha ført til skade på mennesker.

- Modellflyene kunne ha truffet både mennesker og dyr. Det hadde vært livsfarlig. Flyene veier flere kilo og har en gjennomsnittsfart på 300 kilometer i timen, sier Stene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere