*Nettavisen* Nyheter.

Tok gull i sin første konkurranse

PÅ MATTA: Slik så det ut da PCT Extreme var i aksjon. Mie er flyer nummer to fra venstre. Foto: Maia Karoline Hansen

Cheerleading-laget PCT Extreme fra Bodø hadde aldri før deltatt i en konkurranse. Under NM i Lillestrøm ble de gullvinnere.

(SIDE2:) - Det var en helt utrolig følelse. Det var ikke noe vi torde å drømme om engang, forteller Mie Røsnes (13).

Sammen med resten av jentene i cheerleading-laget PCT Extreme stakk hun av med seieren i klassen Junior Intermediate. I kvalifiseringen deltok det 20 lag, hvor fem gikk videre til finalen. De vant kvalifiseringen med 13 poeng foran andreplassen.

Mie dro inn til Lillestrøm for å bli en erfaring rikere, og hadde ikke forventet å komme hjem igjen med en medalje i kofferten.

- Det var vår første konkurranse, og vi hadde ikke sett for oss en topp 10-plassering engang. Vi var der for å ha det gøy.

Heller ikke trenerne i laget hadde sett for seg et slikt resultat.

- Du kan ringe meg igjen om ett år så skal jeg se om jeg er kommet over sjokket, forteller Lill-Tove Olsen på 19.

Også trenerkollega Victoria Engkvist (17) ble svært overrasket over beskjeden, og felte noen tårer på hotellrommet.

- Jeg var på tur inn i dusjen da jeg fikk en telefon fra en av jentene på laget som sa vi var videre til dag to og lå på førsteplass. Jeg hadde unngått å fortelle jentene hvor de kunne se resultatet sånn at det var jeg som kunne fortelle det, og ikke omvendt. Men de fant fort ut av det på egenhånd.

I likhet med Lill-Tove trodde hun det var en spøk, men fant fort ut at dette var ramme alvor da hun selv gikk inn på nettet.

- Det kom en del gledestårer både hos meg og resten av jentene.

Begge trenerne har drevet med cheerleading selv siden det startet opp i Bodø for cirka tre år siden, av Kristine Engan Imingen. Victoria er aktiv fremdeles og er en del av PCT Deluxe, som er seniorlaget. De trådte begge inn i rollen som trener for to år siden, og har gått diverse trenerkurs hjemme i Bodø for å kunne mestre trenerrollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYE DRAKTER: Mie og resten av laget stilte i flunkende nye drakter under Norgesmesterskapet i Lillestrøm. De tradisjonelle skjørtene var byttet ut med shorts. Foto: Mariann Daliva Ryvold

Lidenskap

Mie har også vært med fra starten av, og begynte med andre ord allerede som 10-åring. Etter å ha holdt på med både turn og dans, fant hun raskt ut at det var cheerleading som var hennes greie.

- Jeg har sett alt av filmer og diverse klipp som ligger på YouTube. Jeg var både glad i turn og dans, men jeg ble fort lei. I cheerleading kombinerer man de begge, i tillegg til kast. Det er dette jeg har lyst til å drive med – dette er ”min” idrett.

Knall og fall

Som i alle andre idretter kan det også i cheerleading bli en del skader som følge av uhell. Også under kvalifiseringen under NM ble det et fall, uten at det spolerte en eventuell finale.

Også Mie har fått seg noen smeller. Hun er nemlig det som kalles for flyer - den som står øverst når de utfører stunts. I tillegg til å både være liten og nett, må man være sterk, myk og uredd, for det blir noen fall.

- For noen uker siden fikk jeg en hjernerystelse. Det skjedde vi de skulle utføre et kast, og hvor hun ene ikke var rett nok i ryggen da hun skulle ta meg i mot. Da fikk jeg hodet hennes i tinningen.

- Også blir det selvfølgelig en vrikket ankel i ny og ne.

Veien videre

Mie er ikke i tvil om at dette er noe hun har lyst til å fortsette med. Drømmen er å oppleve kulturen for sporten i USA, og få være med på et All Star-team der.

- Det er selvfølgelig en drøm, men vegen dit er lang.

Nye utfordringer

Fordi de vant NM i sin klasse i år, skal de konkurrere i klassen Junior Elite neste år. Hun gleder seg til de utfordringene det medfører.

- I den klassen vi stilte i år, er det regler for hvilke stunts vi kan gjøre og ikke. Vi fikk derfor ikke lov til alt vi har gjort på trening, selv om vi vet vi kan det. Det blir derfor ekstra spennende å skulle få vise hva vi virkelig er gode for.

Det er ikke bare Mie som har forventninger, Lill-Tove og Victoria kommer også til å forvente mer av jentene.

- Junior Elite er det høyeste nivået for junior. Det er definitivt høyere krav, men den utfordringen tar vi og starter å trene opp mot NM allerede nå. Jeg forventer like hard jobbing, om kanskje ikke hardere. Det skal bli spennende å se utviklingen dems.

Selv om cheerleading først og fremst forbindes med USA, har også idretten fått en stor plass her hjemme i Norge. Vi er regjerende europamestere og har vunnet sølv i flere kategorier i VM to år på rad.

Det var i alt 2500 personer som deltok under Norgesmesterskapet i cheerleading. Neste eventuelle konkurranse for Mie og PCT Extreme er Summer Open.

Du kan lese mer om Mie og idretten på bloggen hennes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag