Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok knekken på PC-er jorda rundt

Foto: Szasz-Fabian Jozsef (Crestock)
Sist oppdatert:
Har du McAfee antivirus, bør du lese dette.

McAfee har hatt en usedvanlig dårlig dag. En oppdatering til selskapets kjente antivirus-program som ble sluppet på onsdag har trolig ført til millioner av kræsjede PC-er verden over, skriver Teknofil.no.

På University of Michigan alene kræsjet 8000 av selskapets 25 000 maskiner, ifølge Cnet.

I Sverige måtte Systembolaget stenge 27 butikker, og antivirustabben skapte også problemer for en rekke andre aktører, skriver idg.se.

Oppdateringen fører til at den viktige systemfilen SVCHOST.EXE blir feiltolket som et virus, og fjernet fra maskinen. Dette har resultatert i at utallige maskiner verden over har kræsjet eller blitt låst fast i endeløse omstarter.

- Feil skjer. Ingen unnskyldninger. Våre 7000 ansatte fokuserer nå på to ting. Først å hjelpe kundene våre som har blitt rammet av dette problemet å komme tilbake til hverdagen. Deretter, når det er gjort, å sørge for å få på plass rutiner som sørger for at dette aldri skjer igjen, sier Barry McPherson fra McAfee i en pressemelding.

Dette er ikke første gang et antivirusselskap skaper kaos i kundenes systemer. For bare tre måneder siden sperret Symantec tilgangen til Spotify for alle sine kunder.

Slik løser du det
Problemet oppstår kun på Windows XP-maskiner som kjører McAfee Antivirus. Om du er rammet, vil du få opp en melding fra McAfee om et virus i filen w32/wecorl.a. Opplever du dette må du ikke under noen omstendighet starte maskinen på nytt. For å løse problemet, følg disse instruksjonene.

Les flere saker fra teknofil.no her

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!