RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok nakenbilder av masete sønn

Foto: Berit Roald (Scanpix)
11-åringen ville dokumentere at han var kommet i puberteten.

(iBergen.no) I Bergen tingrett ble faren (52) dømt for å ha gitt etter for maset.

Maste om bilder
Far og sønn var på tur sammen høsten 2006. Den 11 år gamle gutten var nettopp kommet i puberteten og ville at faren skulle forevige forandringene i kroppen hans.

52-åringen ga etter hvert etter for maset og tok fire bilder av den nakne sønnen. Flere av bildene fokuserte på kjønnsorganet, mens andre viste at gutten poserte smilende for fotografen.

- I en sårbar situasjon
Selv om situasjonen i utgangspunktet var uskyldig og faren ikke hadde seksuelle motiver bak fotograferingen, mente retten det var et klart brudd på loven.

«Barnet var i begynnende pubertet og således i en usikker situasjon i forhold til utvikling av egen seksualitet. Bestemmelsen er ment å skulle beskytte barns seksualitet, og det er således ikke formildende at barnet selv ba å bli tatt bilde av. Det er like fullt den voksne som skal sette grenser, og ikke gi etter for gjentatte forespørsler.» skriver retten i dommen.

- Manglende grensesetting
At faren ikke forsto at fotograferingen var straffbar var heller ikke unnskyldende, mente retten, og pekte på at bildenes karakter gjorde at faren først ble siktet for produksjon av barneporno. Den ble senere korrigert til uanstendig atferd overfor barn.

I formildende retning vektla retten at farens handlinger ikke var seksuelt motivert, og mest kunne tilskrives manglende grensesetting overfor sønnen i en situasjon hvor han skulle ha markert en grense.

52-åringen ble idømt en bot på 7000 kroner.

Les mer på iBergen. no:Her er de største monstrene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere