*Nettavisen* Nyheter.

Tok seg tid til folket

KJENT LUE PÅ BORTEBANE: Dalai Lama dro kjapt kjensel på den tibetanske lua som en av de fremmøtte hadde på seg i anledning den åndelige lederens norgesbesøk.

KJENT LUE PÅ BORTEBANE: Dalai Lama dro kjapt kjensel på den tibetanske lua som en av de fremmøtte hadde på seg i anledning den åndelige lederens norgesbesøk. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)

Med et lurt smil om leppene tok Dalai Lama seg tid til å hilse på mange av de fremmøtte utenfor Grand Hotel.

07.05.14 13:58

- That´s a nice hat, sa Dalai Lama og lo da han kjente på den tibetanske skinnlua som en av de mange hundre fremmøtte hadde på seg i anledning dagen.

Med et følge på 34 personer ankom Dalai Lama Norge i formiddag.

Les også: Norsk buddhist: - Veldig inspirerende

Ved ankomst Grand Hotel, hvor Tibets åndelige leder skal bo under oppholdet, tok han seg god tid til å hilse på folk som hadde stilt seg opp utenfor hotellet.

Det var mange fornøyde fjes å se bak politisperringene etter å ha fått fysisk kontakt med dagens mest kjente gjest i kongeriket. Mange fikk bare et anstrøk av hud og munkekappe, mens andre igjen endte opp med et skikkelig håndtrykk.

Men om han var raus med smil og håndtrykk, var han mer knapp når det kom til ord. Det aller meste var ikke overraskende høflighetsfraser av typen:

«Det er hyggelig å være tilbake igjen» og «Takk for at jeg fikk komme».

Les også: - Mitt besøk er upolitisk

Se flere bilder fra utenfor Grand Hotel:


Klikk på bildet for å forstørre.

MANNEN I MIDTEN: Dalai Lama reiser aldri alene. Reisefølget hans til Oslo teller intet mindre enn 34 personer. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre.

HELLO NETTAVISEN: - From Nettavisen. Nice meeting you, sa Dalai Lama i en kort kommentar før han hastet videre for å hilse på enda flere av de fremmøtte. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre.

GOODBYE NETTAVISEN: Etter å ha vinket farvel gikk Dalai Lama til den mørke BMWen som kjørte ham videre til samtaler på Det Norske Nobelinstitutt i Henrik Ibsens gate. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre.

FOLKEHAV: Lett regn og litt sur norsk, vårvind satte ingen stopper for oppmøtet. Hundrevis av skuelystne hadde lagt turen til Oslo sentrum i håp om å få et glimt av Dalai Lama. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.