RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok seg tid til folket

KJENT LUE PÅ BORTEBANE: Dalai Lama dro kjapt kjensel på den tibetanske lua som en av de fremmøtte hadde på seg i anledning den åndelige lederens norgesbesøk.
KJENT LUE PÅ BORTEBANE: Dalai Lama dro kjapt kjensel på den tibetanske lua som en av de fremmøtte hadde på seg i anledning den åndelige lederens norgesbesøk. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Med et lurt smil om leppene tok Dalai Lama seg tid til å hilse på mange av de fremmøtte utenfor Grand Hotel.

- That´s a nice hat, sa Dalai Lama og lo da han kjente på den tibetanske skinnlua som en av de mange hundre fremmøtte hadde på seg i anledning dagen.

Med et følge på 34 personer ankom Dalai Lama Norge i formiddag. 

Les også: Norsk buddhist: - Veldig inspirerende

Ved ankomst Grand Hotel, hvor Tibets åndelige leder skal bo under oppholdet, tok han seg god tid til å hilse på folk som hadde stilt seg opp utenfor hotellet.

Det var mange fornøyde fjes å se bak politisperringene etter å ha fått fysisk kontakt med dagens mest kjente gjest i kongeriket. Mange fikk bare et anstrøk av hud og munkekappe, mens andre igjen endte opp med et skikkelig håndtrykk.

Men om han var raus med smil og håndtrykk, var han mer knapp når det kom til ord. Det aller meste var ikke overraskende høflighetsfraser av typen:

«Det er hyggelig å være tilbake igjen» og «Takk for at jeg fikk komme».

Les også:  - Mitt besøk er upolitisk

Se flere bilder fra utenfor Grand Hotel:


MANNEN I MIDTEN: Dalai Lama reiser aldri alene. Reisefølget hans til Oslo teller intet mindre enn 34 personer.

HELLO NETTAVISEN: - From Nettavisen. Nice meeting you, sa Dalai Lama i en kort kommentar før han hastet videre for å hilse på enda flere av de fremmøtte.

GOODBYE NETTAVISEN: Etter å ha vinket farvel gikk Dalai Lama til den mørke BMWen som kjørte ham videre til samtaler på Det Norske Nobelinstitutt i Henrik Ibsens gate.

FOLKEHAV: Lett regn og litt sur norsk, vårvind satte ingen stopper for oppmøtet. Hundrevis av skuelystne hadde lagt turen til Oslo sentrum i håp om å få et glimt av Dalai Lama.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere