RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok storlaks i Stjørdalselva

Sist oppdatert:
Nok en storlaks er tatt i Stjørdalselva. Torsdag morgen tok Pål Brattås fra Hegra en stor rugg på hele 17,5 kilo.

En stolt fisker kom opp på Laksebørsen og fikk veid inn laksen til å være til nå sesongens største Stjørdalslaks.

Med 17,5 kilo klatret han opp på andreplass på TV 2 Nettavisens Ti på topp over de største laksene som er tatt i Norge i år.

I 20 minutter kriget Pål Brattås med laksen, etter ei hard kjøring måtte laksen gi opp for overmakten. Litt sliten, men svært glad sto Brattås med en laks som han håpet skulle bli personlig rekord. På Laksebørsen kunne han puste lettet ut, laksen veide 17,4 kilo. Det ble ny personlig rekord og den største laksen som er fanget i Stjørdalselva til nå.

Etter krontrollveiing viste det seg at fisken faktisk var enda 100 gram tyngre, slik at det offisielle resultatet er 17,5 kg.

Det er tatt mye stor fisk i Stjørdalselva til nå, til sammen er det fire lakser over 15 kilo.

- Elva er perfekt! Kan ikke huske at jeg har opplevd ei så god åpningselv på flere år, kan Brattås fortelle til TV 2 Nettavisen.

Dette var ikke hans første laks på de to første dagene, på åpningsdagen tok han nemlig en laks på 12,5 kilo.

Det har vært en god åpning i Stjørdalselva, mye laks og mange store. Forholdene for tiden er meget gode, med en middels høy vannstand og en vanntemperatur på ca.6 grader. Mye snø i fjellene fører til at vannstanden holder seg stabil og temperaturen litt lavere enn normalt på denne tiden.

Brattås` laks hadde beviselig funnet tilbake til sin barndoms elv. Fettfinnen var nemlig klippet av. Noe som viser at den var satt ut av klekkeriet for Stjørdalsvassdraget som stamlaks i sin tid. Det er vanlig praksis i elven.

Du kan lese mer om Stjørdalselva her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere