RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok tida på tidlig sædavgang

Sist oppdatert:
Hvor fort kommer en mann når han kommer for fort? Amerikanske forskere har funnet svaret ved å utstyre prøvekaninenes sexpartnerne med stoppeklokker.

En amerikansk studie slår fast at for tidlig sædavgang kan defineres til utløsning like under to minutter, mens menn som står løpet ut klarer sju minutter, melder Reuters.

Her hjemme i Norge skal 100 menn teste om en ny medisin kan hjelpe dem som sliter med for tidlig sædavgang, melder Kanal 24.

Manglende kontroll
Årsaken til problemet er sammensatt.

- Studien viser at faktorer som manglende kontrollfølelse, stress og seksuell tilfredsstillelse må tas med i betraktningen når man behandler denne alminnelige lidelsen, sier Stanley Althof ved Case Western Reserve University of Medicine i Ohio.

Han er en av forskerne bak studien, som ble finansiert av et legemiddelfirma som ønsker å lansere en medisin mot lidelsen på markedet.

Formålet med studien var å sette en standard for hva som kan defineres som tidlig sædavgang. Dette gjorde forskerne ved å dele ut stoppeklokker til forsøkspersonenes sexpartnere. 1.500 menn ble så klokket inn til ulike «rundetider». Dette viste at rundt 200 av mennene i undersøkelsen hadde problemer med for tidlig sædavgang. Den raskeste fikk sin utløsning på 1,8 minutter, mens de fleste holdt i 7,3 minutter, ifølge Reuters.

Mellom 20 og 30 prosent av alle menn sliter til en hver tid med for tidlig sædavgang, ifølge undersøkelsen.

Tester ny medisin
Flere norske menn skal delta i en studie der en ny medisin prøves ut, melder Kanal 24.

Funker den, kommer den på det norske markedet, sier sexolog Kjell-Olav Svendsen

- Det skal testes ut en ny medisin i en rekke land, og dette har ikke vært gjort før. Så det kan jo sammenlignes med Viagra for dette problemet, sier Svendsen til Kanal 24.

Det finnes ingen medisin for for tidlig sædavgang i dag, men behovet er stort, sier Svendsen.

- For tidlig sædavgang er det vanligste seksuelle problemet blant menn. Det er vanligere enn ereksjonsproblem og det er mange som får et dårligere samliv og seksualliv på grunn av det, sier han.

I Norge er det legemiddelfirmaet Jansen-Silag som står bak det verdensomspennende studiet, og etter hvert skal det omfatte 100 nordmenn

Testingen foregår over åtte måneder og frivillige kan melde seg via annonser i avisene.

- Da skal man ta medisin og konkret måle eller ta tiden ifra man begynner seksuallivet til man får utløsning og så ser man om det har effekt, sier Kjell Olav Svendsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere