Gå til sidens hovedinnhold

Tok turen til Lunsjbaren

Helga Pedersen tok turen til Sagene Lunsjbar for å planlegge neste valg.

SAGENE: Det nærmer seg lokalvalg i Oslo. Da må det legges strategier og slagplaner. Tidligere kystminister og nestleder i Arbeiderpartiet er delaktig i dette arbeidet. Tirsdag denne uken la hun turen til Sagene lunsjbar. Valget var ikke helt tilfeldig.

Trives godt

– Vi søker jo mot arbeiderbevegelsens røtter og da er Sagene et naturlig sted. Jeg trives veldig godt her. Sagene er et hyggelig sted, en interessant bydel. Min bror bodde tidligere på Torshov, og den gang vanket jeg mye her, forteller Pedersen.

Men alt er ikke bare hygge med Sagene. Bydelen skårer dårlig på levekår og barnefattigdom.

– Siden det er så hyggelig her, er det ikke et paradoks at folk lever 11 år kortere enn på vestkanten?

– Det er et veldig godt spørsmål. Det er jo her forskjells-Oslo vises veldig tydelig, så vi har ting å ta tak i. De aller fleste vil synes bydelen er trivelig med grøntområder og parker. Man har tiltak for barn og unge. Mange nye innbyggere flytter inn. Samtidig ser vi at endel sliter med dårlige levekår. Dette ønsker vi å gjøre noe med, dersom vi vinner valget i Oslo, proklamerer Pedersen.

Roser bydelsutvalget

Hun synes bydelsutvalget, trange rammer til tross, klarer å gjøre gode prioriteringer.

– Bydelen har vært rød i mange år, og de viser at det går an å prioritere barn og unges oppvekstvilkår, sier hun.

Nestlederen reiser rundt i bydelene for å hente inspirasjon til hva partiet skal legge vekt på i valgkampen.

– Sagene er jo et Norge i miniatyr, sier hun.

– Helga har et hektisk program men tar seg tid til å se seg rundt i byen. Det hun ser her er et bilde på hvordan vi kan styre hele Oslo. Bydelsutvalget har tatt styring, mener Berger, som også er lokalpolitiker.

Flere tiltak

Hun nevner bomiljøtjenesten i Drøbakgata, som har vært en suksess. Et lokalt tiltak som burde vært byomfattende, ifølge nestlederen.

– Et godt tiltak som andre også kunne tatt del i. Men byrådet har valgt å takke nei. Jeg synes nok byrådet bør ta et større ansvar, sier Pedersen.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer