*Nettavisen* Nyheter.

Tolga-ordfører ber brødre om unnskyldning

BER OM UNNSKYDLNING: Nå kommer Tolga-ordfører Ragnhild Aashaug (t.v.) med en unnskyldning til Holøyen-brødrene. Her fra "Debatten" på NRK tidligere i uken. Foto: Skjermdump (NRK)

Ordfører Ragnhild Aashaug gir en uforbeholden unnskyldning til de tre brødrene i Tolga som fikk feil diagnose og ble satt under vergemål.

14.10.18 22:38

Aashaug troppet søndag opp hos familien Holøyen sammen med varaordfører Leif Vingelen, skriver VG.

Der ba hun de tre brødrene Arvid, Lars Peder og Magnus Holøyen og deres mor om unnskyldning for det som skjedde da brødrene feilaktig ble gitt diagnosen psykisk utviklingshemmet og mot sin vilje ble satt under vergemål av Tolga kommune.

VG har avslørt at dette utløste mer statlig støtte til kommunen.

– Jeg syns det var veldig bra at hun kom hjem til mamma og sa unnskyld. Det hadde egentlig ingen av oss regnet med, sier Magnus Holøyen til VG.

Les også: Fylkesmann Sigbjørn Johnsen: – Behov for uhildet gjennomgang av Tolga-saken

Etter det to timer lange møtet med familien, sendte Aashaug ut en pressemelding.

– Etter et møte med de tre brødrene Holøyen og Liv Melgård vil ordfører be om en uforbeholden unnskyldning for at Tolga kommune har bidratt til å sette brødrene i denne situasjonen, skriver hun i meldingen.

I forrige uke sa ordføreren til NRK at hun ikke kunne be om unnskyldning «før vi vet hva vi skal be om unnskyldning for», og viste til en pågående gransking om saken.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.