Gå til sidens hovedinnhold

- Tolkenes asylsøknader straks ferdigbehandlet

Oslo (NTB): Amnesty frykter for livene til de sivile afghanerne som har bistått det norske forsvaret i Afghanistan. Fortsatt venter nesten 100 afghanere på svar på sin asylsøknad, men regjeringen opplyser at de snart vil få svar.

- Departementet er straks ferdige med behandlingen. Det gjenstår ferdigstilling av sikkerhetsvurdering for enkelte individer, sier statssekretær i Justisdepartementet Pål Lønseth (Ap) til NTB.

Justisdepartementet ville lørdag ettermiddag ikke svare på om opplysningene om at flere av de afghanske tolkene har bidratt i stridshandlinger har hatt noen effekt på utfallet av asylsøknadene.

Antall drapsforsøk på sivile som regnes som regjeringsvennlige eller som jobber for koalisjonsstyrkene har nærmest doblet seg fra 2011 til 2012. I 2012 ble det registrert 1.077 slike drapsforsøk, mens det i 2011 ble registrert 698, viser tall fra FN i Afghanistan.

Generalsekretær i Amnesty Norge, John Peder Egenæs sier til NTB at han ikke kan se at det skulle være noen individuell forskjell på beskyttelsesbehovet for tolkene. (©NTB)

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud