Gå til sidens hovedinnhold

Toll- og avgiftsetaten har blitt Tolletaten

Fra nyttår overtok Skatteetaten avgiftsoppgavene fra Tolletaten. Tolletatens hovedoppgaver blir fra nå kontroll og vareførsel.

Som en følge av omorganiseringen har Toll- og avgiftsetaten skiftet navn til Tolletaten. Bjørn Røse er nå tolldirektør og Toll- og avgiftsdirektoratet har endret navn til Tolldirektoratet.

– Dette er en spesiell dag for Tolletaten. Grensekontroll og vareførsel er våre hovedoppgaver, sier tolldirektør Bjørn Røse.

Som en følge av omorganiseringen har tolletaten fått 123 nye stillinger som skal brukes til økt bemanning på flere tollstasjoner og flyplasser, styrking av etterretnings- og analysearbeidet og økt elektronisk tilstedeværelse med kameraovervåking av alle landets grenseoverganger

Skatteetaten overtok 1. januar ansvaret for innkrevingen av avgifter på blant annet biler, sukker, tobakk og elektrisk kraft. Blant annet fører endringen til at den vanlige bileier fra i år vil få krav om årsavgift fra Skatteetaten.

– Dette innebærer ingen store endringer for brukerne, men Skatteetaten blir nytt kontaktpunkt for mange, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken