RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolldirektoratet foreslår ribbing av storsmuglere

Oslo (NTB): Toll- og avgiftsdirektoratet forbereder nå et lovforslag som skal gjøre det mulig å frata storsmuglere alle verdier for å betale utestående forelegg.

Underdirektør Louise Holtoug Amundsen i Toll- og avgiftsdirektoratet sier at man vil ha slutt på at smuglerne får beholde verdier mens forelegg på flere titalls tusen kroner står ubetalt.

- Hvis ikke smuglerne betaler foreleggene, så vil vi med lovforslaget selge smuglerbilen og andre verdier til nedbetaling av foreleggene. Slik skal vi redusere smuglernettverkenes profitt, sier hun til Aftenposten.

Direktoratet ønsker en endring i lovteksten som gjør det mulig å ta beslag i smuglerbilene, verdier smuglerne har med seg i bilen, som GPS, smykker, kontantbeløp, mobiltelefoner og annet sambandsutstyr. Forslaget skal sendes videre til Finansdepartementet for behandling.

Tollovens paragraf 16-12 gir også i dag tollerne fullmakt til å holde tilbake biler smuglerne har med seg, men det forutsetter at smugleren selv eier bilen, eller at bilens eier kan knyttes til oppdragsgiveren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere