RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tollerne får endelig teste blålys og fri fart

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tollvesenet har i mange år etterlyst blålys og mulighet for å gi gass når smuglere forsøker å stikke av. Nå har finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) gitt dem muligheten i et prøveprosjekt.

Deres svenske kolleger har lenge hatt disse rettighetene, mens norske tollere må bruke røde signallys og ikke får lov til å passere fartsgrensa. Tollvesenet får nå 30 utrykningsbiler med blålys i et prosjekt over tre år, melder TV 2.

- Det vil bety enormt mye for Tollvesenet og tollfunksjonærene som får en tryggere hverdag på denne måten, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Justiskomiteen på Stortinget stemte i mai i fjor ned forslaget fra Frp om å gi Tollvesenet slik myndighet. Justisdepartementet hadde da holdningen at dette ikke var aktuelt så lenge Arbeiderpartiet satt i regjering.

- Det har tatt for lang tid. Dette var ett av de spørsmålene som jeg tok tak i ganske raskt da jeg tok til igjen i Finansdepartementet i 2009. For dette er helt nødvendig, sier Ap-mann Johnsen, som nå velger å fire på prinsippene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere