*Nettavisen* Nyheter.

Tollerne gjorde 100 beslag om dagen i fjor

Oslo (NTB): Norske tollere kan se tilbake på 2012 med et rekordhøyt antall beslag. I alt 36.000 ganger gjorde tollere funn av illegale varer under sine kontroller.

Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse er tilfreds med fjoråret og roser sine ansatte for sterke resultater. Antallet beslag, og særlig når det gjelder narkotika, har økt betydelig det siste året. Årsoversikten viser at det ble gjort om lag 100 beslag hver dag i fjor og av dem var nesten hvert tiende beslag narkotika.

- Dette betyr at norsk tollvesen kan jobben sin samtidig som det er stort press på Norge som mål for smugling av mange ulike ting, sier tolldirektøren til NTB.

Snaut 3.000 beslag av narkotika og om lag 700 forsøk på å smugle dopingpreparater ble avslørt i fjor. Likeså ble omtrent 800 forsøk på å smugle valuta stanset. Øl og sigaretter utgjør fremdeles en stor mengde beslaglagte varer for tollerne, det ble tatt over 500.000 liter øl, vin og sprit og flere enn 10 millioner sigaretter ved grensepasseringene i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.