Gå til sidens hovedinnhold

Tollvesenet vil lagre data om bilpasseringer

Oslo (NTB): Tollvesenet ønsker å trappe opp den digitale registreringen av skiltene på biler som passerer grensa, og de ønsker også å lagre dataene i opptil et år.

Tollvesenet har de siste to årene gjennomført et prøveprosjekt med digital skiltavlesing ved sju grenseoverganger i Østfold. Datene lagres bare i én time, men har resultert i en kraftig økning i beslagene.

Nå vil toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse ha digital overvåking ved flere grenseoverganger, og han ønsker også å lagre skiltdataene i inntil ett år, skriver Aftenposten.

- Vi ser behov for lagring av data fra alle grensepasseringer i inntil ett år. Vi ønsker å lagre opplysninger i Tollvesenets etterretningssystem om de biler og bileiere som vi finner noe galt ved i sjekk av forskjellige databaser, sier Røse.

Dersom dataene skal lagres så lenge, må det en lovendring til, mener Datatilsynet.

- Vi er særlig opptatt av at innføringen av denne typen hjelpemidler medfører en ytterligere registrering og lagring av personopplysninger, som senere kan benyttes til andre formål, sier fagdirektør Cecilie Rønnevik i Datatilsynet. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv