RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredriksstad Blad

Tolv års fengsel for drap på ekssamboer

Sist oppdatert:
50-åringen drepte eks-samboeren Teresa Palacios (35) med kniv, og han må sone 12 år i fengsel.

Tingrettsdommer Tina Bergstrøm og hennes to meddommere har dermed funnet 50-åringen skyldig i drapet i Søren Klæboes vei på Lisleby, men reduserte straffen med ett år i forhold til påstanden fra aktor, statsadvokat Torunn Gran, som ville ha 13 års fengsel for forbrytelsen, skriver Fredriksstad Blad.

Vurderer anke
- Jeg noterer meg at retten tar avstand fra spekulasjoner om at dette var et planlagt drap, sier 50-åringens forsvarer John Christian Elden til f-b.no.

Han fikk oversendt dommen fra Fredrikstad tingrett mandag.

- Jeg vil nå gå gjennom dommen nøye med min klient, før vi kommenterer spørsmålet om eventuell anke, sier Elden.

Drept med to kniver
50-åringen har hele tiden nektet straffskyld, men hans forsvarer John Christian Elden, fikk ikke gjennomslag for sin påstand om frifinnelse, subsidiært fem års fengsel for å ha skadet kvinnen.

Retten har funnet det bevist at Teresa Palacios (35) med overlegg ble påført dødelige stikk med to kniver om kvelden søndag 13. januar i år. Hun ble funnet hardt knivskadd og brakt til sykehus, der hun ved 02-tiden påfølgende natt døde av skadene.

Rettsmedisinerne har fastslått at det dødelige stikket var 21 centimeter dypt, og at det rammet avdøde i hjertet.

- Løp, løp!
Det var tre personer til stede i leiligheten på Lisleby da drapet skjedde.

Avdødes 33 år gamle venn forklarte i retten at drapet skal ha blitt utløst av en krangel om hunder, som det ble drevet oppdrett med i leiligheten, og som 33-åringen selv og avdøde hadde påtatt seg ansvaret for å stelle.

- Han gikk inn på et rom og hentet en pose med to kniver i. Dem forsøkte han å stikke meg med. Jeg forsøkte å få tak i en saks for å forsvare meg, men fikk ikke tak i den. Jeg beskyttet meg derfor bak en stol. Da skrek Teresa «løp, løp, ellers kommer han til å drepe deg,» forklarte 33-åringen.

Han fortalte at Teresa Palacios holdt tak i 50-åringen, slik at 33-åringen klarte å rømme fra leiligheten.

50-åringen ble pågrepet i nærheten av Sarpsborg politistasjon like etter klokken 23.30 drapskvelden, og senere siktet i saken. Like bortenfor fant også politiet en varebil, tilhørende gatekjøkkenet som Teresa Palacios og 50-åringen drev sammen på Gressvik, en bil som 50-åringen kjørte fra åstedet på Lisleby og parkert ved politistasjonen.

- Sa han var Jesus
Politiet har forklart at 50-åringen var tydelig forvirret ved pågripelsen.

- Han sa han var Jesus fra Nasaret, har én av polititjenestemennene som bisto ved pågripelsen forklart.

- Jeg hørte ofte stemmer i hodet, forklarte 50-åringen i retten.

Tiltalte forsøkte i sin forklaring å hevde at han over lengre tid har hatt psykiske problemer, og at han ikke husker noe som helst av drapshandlingen, men rettspsykiaterne Gunnar Johannessen og Audun Møller har fastslått at tiltalte ikke var psykotisk da drapet skjedde.

Les flere saker i Fredrikstad Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere