RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv års fengsel for drap på samboer

En 51 år gammel mann er dømt til tolv års fengsel for å ha knivdrept samboeren sin på Engelsrud i Asker i fjor.
En 51 år gammel mann er dømt til tolv års fengsel for å ha knivdrept samboeren sin på Engelsrud i Asker i fjor. Foto: Wikimedia Commons/illustrasjonsbilde
Sist oppdatert:
En 51 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til tolv års fengsel for drap på samboeren sin i Asker i april i fjor.

Kvinnen (46) ble drept med et stikk fra en stor kjøkkenkniv. 51-åringens forsvarer ba i retten om at mannen måtte frifinnes på grunn av nødverge, fordi det var kvinnen som hentet kniven og først angrep ham, skriver Budstikka.

Aktor mener derimot at det var 51-åringen selv som hentet kniven, og at en eventuell nødvergesituasjon var avsluttet da mannen hadde kontroll over kniven og stakk kvinnen med det 19 centimeter lange knivbladet.

Drapet fant sted på kvelden 16. april i fjor. Politiet fikk da melding om at en kvinne lå kritisk skadd på gaten på Engelsrud i Asker. Ambulansepersonell kom raskt til stedet, men kvinnen ble etter kort tid erklært død.

Hennes samboer ringte på hos en nabo og ba om hjelp. Naboen kontaktet politiet, og kort tid etter ble mannen pågrepet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere