Gå til sidens hovedinnhold

Tolv års fengsel for drapsdømt asylsøker

Kristiansand (NTB): En 31 år gammel asylsøker er i Kristiansand tingrett dømt til tolv års fengsel for å ha drept sin 38 år gamle kone for snart et år siden. Straffen er i samsvar med aktors påstand.

31-åringen var tiltalt for forsettlig drap på sin kone på Grim i Kristiansand 11. januar i år. Aktor la i forrige uke ned påstand om tolv års fengsel. Dommen har nå falt og den er i samsvar med aktors påstand, skriver Fædrelandsvennen.

31-åringens forsvarer Johannes Wegner Mæland mente at asylsøkeren skulle dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mæland minnet retten om at det kunne være nødrett forbundet med de handlingene som fant sted.

Det var 11. januar i år at drapet skjedde i en liten leilighet på Grim etter at paret hadde begynt å krangle. 31-åringen har forklart at kona angrep ham med en kniv. Han reiste seg deretter fra sofaen og tok tak i en kjøkkenmaskin som han brukte til å slå mot henne. Mikseren knuste, har han forklart.

Deretter stakk kona seg selv i brystet med en kniv, sa 31-åringen i retten. Kona falt ned over sofaen med kniven i brystet. Ektemannen tok så ut kniven, forklarte han, før han ble sparket av henne i skrittet slik at han falt over henne. Kniven gikk dermed på nytt inn i brystet, sa asylsøkeren.

Dommerne konstaterer at de ikke fester tiltro til 31-åringens versjon. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot