RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv av femten ble proffer

Sjekk hvordan det har gått med Vålerengas JET-helter.

I morgen starter Junior Elite-turneringa (JET) på Hamar. Vålerenga vant turneringa i 2006 etter 3-0-seier mot Tromsø i finalen. Syv av spillerne som var på banen i finalen har eller har hatt proffkontrakt i Vålerenga, mens tre spillere spiller eller har spilt i andre Tippeliga-klubber. Det vitner gode fremtidsutsikter for Vålerengas talenter uansett om de får plass i Vålerengas a-stall eller ikke.

- Hovedmålet vårt er å utvikle Tippeliga-spillere i Vålerenga, men vi har også et ansvar overfor de spillerne som ikke når helt opp. Alle talentene i Oslo kan ikke bli A-lagspillere i Vålerenga, men vi vil gjerne bidra til at spillere i vårt nærområde får en best mulig utvikling og får ut hele sitt potensial, sa hovedtrener i u-gruppa Andreas Holter til vif-fotball.no da han gjorde opp status for 87-årgangen .

- Det viser at gutta går en bra skole her i Vålerenga og at de er godt rustet for nye oppgaver om de ikke får kontrakt her. Selv om du ikke blir Tippeliga-spiller i Vålerenga, kan du faktisk bli det et annet sted, og kanskje komme tilbake hit igjen senere om utviklinga fortsetter, sier Holter.

Tolv proffer
Totalt har tolv av de femten spillerne som var på banen mot Tromsø i 2006-finalen fått muligheten til å leve av fotballen.

- Det er nødvendigvis ikke kjørt selv om man ikke får kontrakt med en Tippeligaklubb som førsteårs senior. Spillere som har vært i Vålerenga i junioralder, har vært en del av et godt treningsmiljø som de drar nytte av uansett som de ender opp i Vålerengas a-stall eller ikke. Erfaringene de har tatt med seg her gjør at de får muligheten et annet sted.

- Det er morsomt å se at juniorer som har gått gradene her i klubben gjør det bra, men det er også et viktig signal til andre spillere og klubber som viser at spill i Vålerenga gir muligheter.

Se bilder fra gullfeiringa her.

Sjekk hva JET-heltene fra 2006 gjør nå:

Adam Larsen – Strømsgodset (Tippeligaen)
Keeper i Strømsgodset. Gikk fra Vålerenga til Drammensklubben da han ble seniorspiller etter 2006-sesongen. Fikk sitt gjennombrudd i fjor da han var solid i Espen Johnsens skadefravær.

Jørgen Horn – Viking (Tippeligaen)
Ble kåret til Junior Elite-turneringas beste spiller i 2006. Fikk a-lagskontrakt med Vålerenga senere samme år. Ble solgt til VIking høsten 2008.

Amin Nouri – Vålerenga (Tippeligaen)
G19-landslagsspiller. Fikk lærlingkontrakt i Vålerenga høsten 2006 for så å signere fullverdig a-lagskontrakt gjeldende ut 2011-sesongen før fjorårssesongen. Var utleid til Adeccoligaklubben Nybergsund i fjor vår, men er nå tilbake i Vålerenga der han har spilt seg inn i startelleveren.

Harmeet Singh – Vålerenga (Tippeligaen)
U21-landslagsspiller. Fikk lærlingkontrakt i Vålerenga høsten 2006 for så å signere fullverdig a-lagskontrakt høsten 2007.. Debuterte i Tippeligaen da han startet sentralt på midtbanen mot Rosenborg foran et utsolgt Ullevaal i vår og overbeviste da han fikk tillit på førstelaget i høstsesongen. Debuterte på U21-landslaget i norvember.

Glenn Roberts – Aalesund (Tippeligaen)
Ble tatt opp i Vålerengas a-stall våren 2006. Var utleid til Adeccoliga-klubben Nybergsund en periode i fjor vår, før han vendte tilbake til Vålerenga. Scoret sitt første a-lagsmål da Vålerenga slo Sandefjord på bortebane høsten 2006. Ble solgt til Aalesund sommeren 2008.

Mohammed Fellah – Vålerenga (Tippeligaen)
Ble tatt opp i Vålerengas a-stall sommeren 2006. Forlenget kontrakten forrige vinter og han nå kontakt med Vålerenga ut 2011-sesongen. Scoret sitt første Tippeliga-mål mål mot Fredrikstad på Ullevaal stadion senere samme år. Ble stygt skadet i en G18-landskamp i Drammen høsten 2007. Måtte opereres på nytt høsten 2008 og er nå endelig tilbake for fullt. Har scoret både i Tippeligaen, cupen og 2. divisjon denne sesongen.

Adnan Haidar – Vålerenga (Tippeligaen) utleid til Skeid (Adeccoligaen)
Gjorde comeback på yngre landslag i fjor vår etter noen år utenfor landslagsvarmen. Signerte a-lagskontrakt med Vålerenga sist høst og debuterte på a-laget mot Bodø/Glimt i NM-kvartfinalen. Ble leid ut til Adecoliga-klubben Skeid våren 2009.

Kristian Brix – Vålerenga (Tippeligaen)
G19-landslagsspiller. Fikk lærlingkontrakt i Vålerenga høsten 2006 for så å signere fullverdig a-lagskontrakt våren 2007. Var utleid til Sogndal våren 2008, men er nå tilbake i Vålerenga. Ble tidenes nest yngste toppseriespiller i Vålerenga da han debuterte mot Lillestrøm 17 år og 4 dager gammel våren 2007.

Steinar Strømnes – Kongsvinger (Adeccoligaen)
Signerte a-lagskontrakt med Vålerenga vinteren 2006. Forlot Vålerenga til fordel for Adeccoligaklubben Kongsvinger da kontrakten hans gikk ut etter 2007-sesongen.

Dan Alberto Fellus – Bærum (2. divisjon)
Var på vei til proffspill i Israel da han ble seniorspiller etter 2006-sesongen, men endte i stedet i 2. divisjonsklubben Gjøvik/Lyn. Skader og sykdom preget sesongen og Fellus forsvant videre til Lillestrøms rekruttstall da Gjøvik/Lyn rykket ned i 3. divisjon. Etter å ha overbevist i kamp og på trening i fjor vår signerte han a-lagskontrakt gjeldende ut 2010-sesongen. Fellus fikk med seg sju Tippeliga-kamper og en cupkamp i LSK-drakta før han meldte overgang til Bærum før denne sesongen.

Dennis Obeng – Lørenskog (2. divisjon)
Toppscorer i JET 2006 med fem mål. Forlot Vålerenga da han ble seniorspiller etter 2007-sesongen. Mange klubber viste interesse for junior-toppscoreren og Obeng ble vinteren 2008 fulltidsspiller i 2. divisjonsklubben FK Tønsberg. Hadde et et trøblete år i Vestfold der skader holdt han utenfor laget. Byttet til Lørenskog før denne sesongen.

Jalal El-Gharbi – Bærum (2. divisjon)
Signerte a-lagskontrakt med Vålerenga vinteren 2006. Ble leid ut til Moss i Adeccoligaen våren 2007 og forlot Vålerenga da kontrakten hans gikk ut etter forrige sesong. Spiller nå 2. divisjosfotball i Bærum

Mustapha Achrifi – Lørenskog (2. divisjon)
Teknisk vidunder som ble kåret til årets VIF-junior i 2006-sesongen. Gikk til 2. divisjonsklubben Lørenskog da han ble seniorspiller.

Christian Svendby – Nordstrand (3. divisjon)
Forlot Vålerenga sommeren 2007. Spilte 3. divisjonsfotball sammen med et titalls tidligere VIF-spillere i Nordstrand før han dro til Trondheim for å studere høsten 2008.

Joakim Bekken – Bøler (3. divisjon)
Var junior-spiller i Vålerenga frem til våren 2007 da han meldte overgang til moderklubben Bøler.

Fredrik Carlsen, som har a-kontrakt i Vålerenga og er utleid til Aalesund, var også i JET-troppen i 2006, men fikk ikke spilletid i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere