*Nettavisen* Nyheter.

Tolv av femten ble proffer

Sjekk hvordan det har gått med Vålerengas JET-helter.

I morgen starter Junior Elite-turneringa (JET) på Hamar. Vålerenga vant turneringa i 2006 etter 3-0-seier mot Tromsø i finalen. Syv av spillerne som var på banen i finalen har eller har hatt proffkontrakt i Vålerenga, mens tre spillere spiller eller har spilt i andre Tippeliga-klubber. Det vitner gode fremtidsutsikter for Vålerengas talenter uansett om de får plass i Vålerengas a-stall eller ikke.

- Hovedmålet vårt er å utvikle Tippeliga-spillere i Vålerenga, men vi har også et ansvar overfor de spillerne som ikke når helt opp. Alle talentene i Oslo kan ikke bli A-lagspillere i Vålerenga, men vi vil gjerne bidra til at spillere i vårt nærområde får en best mulig utvikling og får ut hele sitt potensial, sa hovedtrener i u-gruppa Andreas Holter til vif-fotball.no da han gjorde opp status for 87-årgangen .

- Det viser at gutta går en bra skole her i Vålerenga og at de er godt rustet for nye oppgaver om de ikke får kontrakt her. Selv om du ikke blir Tippeliga-spiller i Vålerenga, kan du faktisk bli det et annet sted, og kanskje komme tilbake hit igjen senere om utviklinga fortsetter, sier Holter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tolv proffer
Totalt har tolv av de femten spillerne som var på banen mot Tromsø i 2006-finalen fått muligheten til å leve av fotballen.

- Det er nødvendigvis ikke kjørt selv om man ikke får kontrakt med en Tippeligaklubb som førsteårs senior. Spillere som har vært i Vålerenga i junioralder, har vært en del av et godt treningsmiljø som de drar nytte av uansett som de ender opp i Vålerengas a-stall eller ikke. Erfaringene de har tatt med seg her gjør at de får muligheten et annet sted.

- Det er morsomt å se at juniorer som har gått gradene her i klubben gjør det bra, men det er også et viktig signal til andre spillere og klubber som viser at spill i Vålerenga gir muligheter.

Se bilder fra gullfeiringa her.

Sjekk hva JET-heltene fra 2006 gjør nå:

Adam Larsen – Strømsgodset (Tippeligaen)
Keeper i Strømsgodset. Gikk fra Vålerenga til Drammensklubben da han ble seniorspiller etter 2006-sesongen. Fikk sitt gjennombrudd i fjor da han var solid i Espen Johnsens skadefravær.

Jørgen Horn – Viking (Tippeligaen)
Ble kåret til Junior Elite-turneringas beste spiller i 2006. Fikk a-lagskontrakt med Vålerenga senere samme år. Ble solgt til VIking høsten 2008.

Amin Nouri – Vålerenga (Tippeligaen)
G19-landslagsspiller. Fikk lærlingkontrakt i Vålerenga høsten 2006 for så å signere fullverdig a-lagskontrakt gjeldende ut 2011-sesongen før fjorårssesongen. Var utleid til Adeccoligaklubben Nybergsund i fjor vår, men er nå tilbake i Vålerenga der han har spilt seg inn i startelleveren.

Harmeet Singh – Vålerenga (Tippeligaen)
U21-landslagsspiller. Fikk lærlingkontrakt i Vålerenga høsten 2006 for så å signere fullverdig a-lagskontrakt høsten 2007.. Debuterte i Tippeligaen da han startet sentralt på midtbanen mot Rosenborg foran et utsolgt Ullevaal i vår og overbeviste da han fikk tillit på førstelaget i høstsesongen. Debuterte på U21-landslaget i norvember.

Glenn Roberts – Aalesund (Tippeligaen)
Ble tatt opp i Vålerengas a-stall våren 2006. Var utleid til Adeccoliga-klubben Nybergsund en periode i fjor vår, før han vendte tilbake til Vålerenga. Scoret sitt første a-lagsmål da Vålerenga slo Sandefjord på bortebane høsten 2006. Ble solgt til Aalesund sommeren 2008.

Mohammed Fellah – Vålerenga (Tippeligaen)
Ble tatt opp i Vålerengas a-stall sommeren 2006. Forlenget kontrakten forrige vinter og han nå kontakt med Vålerenga ut 2011-sesongen. Scoret sitt første Tippeliga-mål mål mot Fredrikstad på Ullevaal stadion senere samme år. Ble stygt skadet i en G18-landskamp i Drammen høsten 2007. Måtte opereres på nytt høsten 2008 og er nå endelig tilbake for fullt. Har scoret både i Tippeligaen, cupen og 2. divisjon denne sesongen.

Adnan Haidar – Vålerenga (Tippeligaen) utleid til Skeid (Adeccoligaen)
Gjorde comeback på yngre landslag i fjor vår etter noen år utenfor landslagsvarmen. Signerte a-lagskontrakt med Vålerenga sist høst og debuterte på a-laget mot Bodø/Glimt i NM-kvartfinalen. Ble leid ut til Adecoliga-klubben Skeid våren 2009.

Kristian Brix – Vålerenga (Tippeligaen)
G19-landslagsspiller. Fikk lærlingkontrakt i Vålerenga høsten 2006 for så å signere fullverdig a-lagskontrakt våren 2007. Var utleid til Sogndal våren 2008, men er nå tilbake i Vålerenga. Ble tidenes nest yngste toppseriespiller i Vålerenga da han debuterte mot Lillestrøm 17 år og 4 dager gammel våren 2007.

Steinar Strømnes – Kongsvinger (Adeccoligaen)
Signerte a-lagskontrakt med Vålerenga vinteren 2006. Forlot Vålerenga til fordel for Adeccoligaklubben Kongsvinger da kontrakten hans gikk ut etter 2007-sesongen.

Dan Alberto Fellus – Bærum (2. divisjon)
Var på vei til proffspill i Israel da han ble seniorspiller etter 2006-sesongen, men endte i stedet i 2. divisjonsklubben Gjøvik/Lyn. Skader og sykdom preget sesongen og Fellus forsvant videre til Lillestrøms rekruttstall da Gjøvik/Lyn rykket ned i 3. divisjon. Etter å ha overbevist i kamp og på trening i fjor vår signerte han a-lagskontrakt gjeldende ut 2010-sesongen. Fellus fikk med seg sju Tippeliga-kamper og en cupkamp i LSK-drakta før han meldte overgang til Bærum før denne sesongen.

Dennis Obeng – Lørenskog (2. divisjon)
Toppscorer i JET 2006 med fem mål. Forlot Vålerenga da han ble seniorspiller etter 2007-sesongen. Mange klubber viste interesse for junior-toppscoreren og Obeng ble vinteren 2008 fulltidsspiller i 2. divisjonsklubben FK Tønsberg. Hadde et et trøblete år i Vestfold der skader holdt han utenfor laget. Byttet til Lørenskog før denne sesongen.

Jalal El-Gharbi – Bærum (2. divisjon)
Signerte a-lagskontrakt med Vålerenga vinteren 2006. Ble leid ut til Moss i Adeccoligaen våren 2007 og forlot Vålerenga da kontrakten hans gikk ut etter forrige sesong. Spiller nå 2. divisjosfotball i Bærum

Mustapha Achrifi – Lørenskog (2. divisjon)
Teknisk vidunder som ble kåret til årets VIF-junior i 2006-sesongen. Gikk til 2. divisjonsklubben Lørenskog da han ble seniorspiller.

Christian Svendby – Nordstrand (3. divisjon)
Forlot Vålerenga sommeren 2007. Spilte 3. divisjonsfotball sammen med et titalls tidligere VIF-spillere i Nordstrand før han dro til Trondheim for å studere høsten 2008.

Joakim Bekken – Bøler (3. divisjon)
Var junior-spiller i Vålerenga frem til våren 2007 da han meldte overgang til moderklubben Bøler.

Fredrik Carlsen, som har a-kontrakt i Vålerenga og er utleid til Aalesund, var også i JET-troppen i 2006, men fikk ikke spilletid i finalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag