Gå til sidens hovedinnhold

Tolv blir ekskludert fra Sverigedemokraterna

Stockholm (NTB-TT): Det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokraterna ekskluderer tolv medlemmer. Blant de tolv er Patrik Ehn, som leder partiet både i Göteborg og regionen Västra Götaland, og som anklages for nazitilknytning.

Partiledelsen vedtok mandag med 14 mot 3 stemmer å stenge Ehn ute, melder nyhetsbyrået TT. Eksklusjonen begrunnes med at Ehn «ideologisk ikke hører hjemme i partiet» og dermed ikke kan fortsette som medlem.

- Utestengingen bygger på partiledelsens samlede vurdering av Ehns politiske bakgrunn i nazistiske og ekstremistiske organisasjoner. Dette settes i sammenheng med en lang rekke ulike uttalelser og hendelser, het det i en pressemelding mandag.

Ifølge partiledelsen har Ehn ikke lagt ekstremismen bak seg. Ifølge TT skal han blant annet ha lagt ut rasistiske innlegg på Facebook og lenker til et antisemittisk forlag, samt ha hatt kontakt med en høyreekstrem gruppe i Storbritannia.

Elleve andre medlemmer blir også utestengt fra Sverigedemokraterna, het det videre i mandagens pressemelding. Meldingen om eksklusjonene kom etter et møte i partiledelsen som varte mesteparten av dagen mandag. (©NTB)

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet