RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv drept i terrorangrep i Nord-Kaukasus

Foto: ZAUR HALIKOV (AFP)
Sist oppdatert:
Minst tolv mennesker ble drept i to bombeeksplosjoner i den russiske republikken Dagestan.

Tolv mennesker ble drept og 18 skadd i et terrorangrep onsdag, melder nyhetsbyrået AP. Ni politimenn er blant de drepte.

I den først eksplosjonen var det en bil som eksploderte i nærheten av de lokale kontorene til Det russiske innenriksdepartementet og Den føderale sikkerhetstjenesten (FSB), melder russiske medier, ifølge BBC.

- Utkledt som politimann
Den andre eksplosjonen rammet i samme gate 35 minutter senere, da etterforskere og innbyggere hadde samlet seg på åstedet. En selvmordsbomber utkledt som en politimann, skal ha sprengt seg selv i luften.

Terrorangrepet skjedde i den russiske republikken Dagestan i byen Kizlyar tidlig onsdag. En høytstående politimann skal være blant ofrene, melder Reuters.

Det skjer bare to dager etter at Moskvas undergrunnsbaner ble rammet av to koordinerte terrorangrep som krevde 39 menneskeliv. Russiske myndigheter sier separatistgrupper i Nord-Kaukasus er ansvarlig for Moskva-angrepene mandag, og man har fryktet flere aksjoner.

Det er uklart om onsdagens terrorangrep kan settes i sammenheng med aksjonene i Moskva.

Statsminister Vladimir Putin har beordret sikkerhetsstyrker til å «bringe de skyldige opp fra kloakken» etter Moskva-aksjonen. Mens president Dmitrij Medvedev har etterlyst nye antiterrorlover.

Store uroligheter
De siste to årene har Dagestan vært preget av store uroligheter som følge av at russiske myndigheter har slått hardt ned på islamistiske ekstremister i naborepublikken Tsjetsjenia.

I juni ble regionens innenriksminister skutt og drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere