RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv etterforskere på trippeldrapet i Årdal

Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Gruppen startet sitt arbeid i dag.

Årdalstangen/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): En fast gruppe på elleve-tolv etterforskere skal jobbe utelukkende med trippeldrapet i Årdal til saken forhåpentlig er oppklart.

Etterforskningsgruppen ble formelt nedsatt mandag og startet umiddelbart arbeidet med å innhente og systematisere opplysninger og beviser i trippeldrapssaken, forteller regionlensmann Åge Løseth i Sogndal. Han opplyser til NTB at gruppen skal jobbe med saken «så lenge det behov for det».

- Gruppen startet sitt arbeid i dag, og vi må være tilbakeholdne med opplysninger om saken i denne tidlige fasen av arbeidet. Vi går ikke ut med noe vi ikke er sikre på, sier Løseth til NTB.

Etterforskerne er håndplukket fra ulike deler av Sogn og Fjordane politidistrikt. De besitter lang og bred etterforskningskompetanse, blant annet på drapsetterforskning. I tillegg til resultatet av de tekniske undersøkelsene Kripos gjorde på åstedet, obduksjonsrapporten og vitneavhør - får politiet i Sogn og Fjordane støtte av Kripos også til den taktiske etterforskningen.

Får hjelp av Kripos
- Kripos-folkene, to på teknisk og to på taktisk, kommer i tillegg til den lokale etterforskningsgruppen, sier Løseth.

Det er så langt avhørt over 60 vitner, men inntil den antatte gjerningsmannen er avhørt, verken vil eller kan politiet gi en detaljert beskrivelse av hva som skjedde om bord i Valdresekspressen mandagskvelden for en uke siden.

Det er så langt ikke besluttet om den drapssiktedes kamerat – som ble sendt ut av landet bare timer før trippeldrapet på langdistansebussen – skal etterlyses gjennom Interpol. Ifølge Løseth vil det bli vurdert om det i det hele tatt er behov for det, ut fra hvor godt andre beviser opplyser saken.

Løseth bekrefter at politiet jobber etter «noen hypoteser» om hva som lå bak trippeldrapet, men kommenterer ikke spekulasjoner om at uttransportering av kameraten kan ha vært en medvirkende årsak til at 30-åringen noen timer senere satte seg på bussen med en kniv på seg

Anket fengsling
30-åringen var verken i psykisk eller fysisk helsemessig stand til å la seg avhøre mandag, ifølge hans forsvarer, advokat Fredrik Verling. Det er imidlertid avtalt med politiet å gjøre et forsøk på avhør torsdag denne uka.

Den drapssiktede mannen nekter straffskyld og anket Bergen tingretts beslutning om varetektsfengsling i fire uker. Gulating lagmannsrett forkastet mandag ettermiddag anken og konkluderte med at den er «forgjeves».

- Grunnen er at samtlige fengslingsvilkår, samt vilkårene for restriksjoner og isolasjon, er oppfylt, skriver retten i kjennelsen.

30-åringen anket fordi han hevder at han ikke har noen erindring av å ha vært på bussen, langt mindre å ha drept tre mennesker.

I anken skrev siktedes forsvarer Fredrik Verling at det ikke er noen entydige bevis for at hans klient kan knyttes til drapshandlingene, og pekte på at vitner var avhørt og tekniske bevis sikret. Dermed var det heller ikke grunn til å frykte at mannen ville forspille bevis, argumenterte han.

Margaret Molland Sanden (19) skal bisettes i Årdal kirke torsdag denne uka. Familien ber om ro rundt bisettelsen og at det blir tatt hensyn i lys av den vanskelige situasjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere