RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv Oscar-nominasjoner til «Lincoln»

Sist oppdatert:
Los Angeles (NTB-Reuters): Steven Spielbergs politiske drama «Lincoln» er nominert i hele tolv Oscar-kategorier. Deretter kommer fantasifilmen «Historien om Pi» av Ang Lee med elleve nominasjoner.

Også det franskspråklige relasjonsdramaet «Amour», av den østerrikske regissøren Michael Haneke, er nominert i en rekke kategorier. Filmen er regnet som favoritt til å vinne prisen for beste utenlandske film i konkurranse med blant annet norske «Kon-Tiki».

Men det er «Lincoln» som har mulighet til å sanke aller flest priser, deriblant i kategoriene beste regissør og beste mannlige og kvinnelige birolle, som spilles av henholdsvis Tommy Lee Jones og Sally Field. Filmen har norsk premiere 1. februar.

I kategorien beste film skal «Lincoln» og «Historien om Pi» konkurrere mot både «Amour», musikalen «Les Misérables», gisseldramaet «Operasjon Argo», thrilleren «Zero Dark Thirty» om Osama bin Laden, den romantiske komedien «Kjærlighetens galskap», Quentin Tarantinos spagetti-westernfilm «Django Unchained» og det mytologiske klimadramaet «Beasts of the Southern Wild».

Mens Riva spiller en dement kvinne, har Wallis rollen som den lille jenta Hushpuppy, som sammen med sin syke og mentalt ustabile far venter på en ødeleggende storm utenfor Louisiana. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere