Tolv pågrepet etter hotellangrepet i Tunisia

38 utlendinger, flesteparten av dem britiske turister, ble drept i angrepet mot et strandhotell i feriebyen Sousse fredag.

38 utlendinger, flesteparten av dem britiske turister, ble drept i angrepet mot et strandhotell i feriebyen Sousse fredag. Foto: Abdeljalil Bounhar (Ap)

Tunisiske myndigheter har pågrepet tolv personer som de mistenker kan knyttes til det dødelige angrepet på et hotell i byen Sousse sist uke.

Politiet jakter videre på to menn som trente i en libysk jihadistleir sammen med mannen som sto bak angrepet, opplyser en tjenestemann.

38 utlendinger, flesteparten av dem britiske turister, ble drept i angrepet mot et strandhotell i feriebyen Sousse fredag. Gjerningsmannen ble også skutt og drept av politiet.

I mars tok to væpnede gjerningsmenn livet av 21 personer ved museet Bardo i den tunisiske hovedstaden Tunis, før de også ble skutt og drept.

– Dette er en gruppe som fikk trening i Libya, og som hadde det samme målet. To angrep Bardo og en annen angrep Sousse, sa minister for parlamentariske relasjoner, Lazhar Akremi, til journalister onsdag.

Blant de drepte i fredagens angrep var også turister fra Belgia, Irland og Tyskland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.