*Nettavisen* Nyheter.

Tolv pågrepet etter skyting mot politiet

Foto: Ole Christian Nordby (Ole Christian Nordby)

Tolv personer er siktet etter skuddene mot politiet i Buskerud natt til søndag.

04.01.10 12:13

Natt til søndag ble det skutt mot politiet i Nedre Eiker. Mandag morgen ble to personer pågrepet i Drammen og siktet i saken. Begge er fra Nedre Eiker, én i begynnelsen av 20-årene og en i slutten av 20-årene. Det opplyser politiet på en pressekonferanse på politihuset i Drammen mandag formiddag.

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, sier til dt.no at i til sammen tolv personer er pågrepet i saken. De er arrestert både i Kongsberg, Eiker og Drammen.

- Svært uvanlig
Det var ved 00.30-tiden natt til søndag at politiet forsøkte å stanse en bil i Nedre Eiker i Buskerud, fordi den manglet skilt. Men sjåføren nektet å stoppe, og en person i bilen tok fram et enhåndsvåpen og skjøt tre eller fire skudd mot politifolkene.

- At man ved et rutineoppdrag blir beskutt, er svært uvanlig. Derfor ser vi veldig alvorlig på denne saken, at ordensmakten blir stoppet på denne måten, sier politimester Christine Fossen.

Ved bruk av blålys får politiet ingen respons. Deretter avfyres skarpe skudd fra førervinduet. Først 3-4, så 1-2, opplyser politiet. Skytingen foregikk ved Solbergmoen og den videre ferden fortsetter langs riksvei 283 og riksvei 35. Politiet mister bilen av syne i Hokksund.

Mandag morgen gikk politiet først ut med en pressemelding om at én person i morgentimene mandag ble pågrepet.

Manglet skilt på bilen
I løpet av en forholdsvis kort biljakt ble det igjen løsnet skudd mot politiet før de mistenkte klarte å komme seg unna. Den siste observasjonen var på riksvei 35 i Øvre Eiker. Et helikopter og flere politibiler deltok i letingen etter de mistenkte natt til søndag. Politifolk fra Nordre Buskerud politidistrikt hjalp kollegene fra Søndre Buskerud med å prøve å spore opp bilen.

Ved 06-tiden mandag morgen ble altså to personer pågrepet. En pågripelse som foregikk uten dramatikk.

Disse to er mistenkt for å ha vært i bilen da skuddene falt. Ifølge Drammens Tidende er de to pågrepne siktet for brudd på straffelovens paragraf 127 - forsøk på vold mot offentlig tjenestemann.

Motivet for skytingen er så langt ukjent. Bilen, en Mercedes, ble tauet inn fra en adresse i Drammen i morges.

De ti andre som er pågrepet i saken er siktet for brudd på narkotika- og våpenlovgivning, i tillegg til å ha hjulpet til å holde etterlyste personer skjult.

Les også: Skjøt mot politiet i Nedre Eiker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.