RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv pågrepet for terrorplaner i Storbritannia

London (NTB-Reuters-AFP): Tolv personer ble onsdag pågrepet i en storstilt antiterroroperasjon i Storbritannia. Operasjonen ble framskyndet på grunn av en alvorlig sikkerhetsbrist i politiet.

Mennene er pågrepet flere steder i de nordvestlige delene av England, og en rekke bygninger er gjennomsøkt, opplyser politiet i Liverpool og Manchester.

Politiet er foreløpig svært sparsommelige med opplysninger om saken, men sier det er snakk om en antiterroroperasjon.

Ifølge britiske medier ble operasjonen framskyndet etter en sikkerhetsblunder av den øverste anti-terror-sjefen i Scotland Yard, Bob Quick.

Han ble fotografert foran statsministerens kontor med et topphemmelig dokument om den forestående aksjonen, der forsiden viste at det dreide seg om en operasjon mot al-Qaida-elementer som planla et terrorangrep i Storbritannia.

Hundrevis av politifolk ble satt i operasjonen som endte med pågripelsen av tolv personer, hvorav ti pakistanere som befinner seg i Storbritannia med studentvisa.

To av dem skal ha blitt arrestert på John Moores-universitetet i Liverpool, og andre på en internettkafé i et arbeidsstrøk i Manchester. Til sammen åtte hus ble gjennomsøkt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere