RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom båt funnet drivende utenfor Stavanger

Sist oppdatert:
En tom båt med varm motor ble tirsdag morgen funnet drivende med fangst om bord utenfor Stavanger. Båten var stjålet og ble trolig forlatt av tyvene.

Meldingen om funnet kom via politiet litt før klokka 7, opplyser redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge. Båten ble dratt inn til land av personen som fant den.

Levende fangst
- Det som er bekymringsfullt, er at motoren var varm, og at det var levende fisk og krabbe om bord, sier Namork til NTB.

Etter en tid kom politiet i kontakt med båteieren. Det kom da fram at båten var stjålet. Ingen av dem som hadde mulighet til å disponere båten lovlig, hadde brukt den.

- Vår konklusjon er at de som har brukt båten, har forlatt den på sjøen, sier operasjonsleder Tom Knudsen i Rogaland politidistrikt.

Ifølge ham er det ingenting som tyder på at noen har falt i sjøen.

- Det er gjort omfattende søk med helikopter og båter og langs land, men det er ikke gjort noen funn, sier Knudsen til NTB.

Søk avsluttet
Båten ble oppdaget i Boganesvika i Gandsfjorden. Et Sea King-redningshelikopter ble umiddelbart sendt til stedet for å søke, og også redningsskøyte, brannbåt, dykkere og flere andre båter rykket ut.

Leteaksjonen ble avsluttet etter at politiet kom i kontakt med eieren. Det var en 12 fots jolle av typen Hasle Summer Fun som ble funnet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere