RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom Egeland

Sist oppdatert:
Nyhetsjef i TV 2

Hva var den første jobben din?

- Jeg bestemte meg tidlig for å jobbe enten med tv eller journalistikk. Da jeg gikk på gymnaset på slutten av 1970-tallet, frilanset jeg for lokalavisen og ukepressen. Rett etter artium fikk jeg tilbud fra ukebladet Vi Menn, som jeg hadde skrevet en del reportasjer for, om å begynne hos dem. De trengte en biljournalist. Jeg hadde egentlig ikke greie på bil, men grep sjansen.

Etter et år med biljournalistikk begynte jeg å jobbe med mer allmenne reportasjer, som jeg holdt på med i et par år. Da hadde jeg lyst til å arbeide med nyheter, og søkte meg over i Aftenposten. Der arbeidet jeg som nyhetsreporter og senere som vaktsjef frem til jeg ble ansatt i TV 2 i 1992. Og i TV 2-nyhetene fikk jeg jo kombinert begge mine ungdomsdrømmer: tv OG journalistikk.

Hvordan gikk du frem for å få den?

- For å få beinet innenfor i media, var jeg pågående og energisk. Du må ha tro på deg selv. Du må ikke sitte og ventet på at noen skal " oppdage deg". Selv om jeg egentlig var altfor ung til å jobbe som journalist mens jeg gikk på videregående, gjorde jeg det likevel. Jeg fortalte aldri bladene jeg skrev for hvor ung jeg var, og sendte alltid artiklene i posten.

Det viktigste var å samle erfaring. Sånn sett hadde jeg flaks ved at Vi Menn trengte en reporter da jeg hadde skrevet mye som de var fornøyd med. Om jeg var ung i dag, ville jeg ha satset på en kombinasjon av relevant utdannelse (ikke nødvendigvis journalistikk) og journalistisk praksis. Skriv for lokalavisen, nærradioen, prøv deg på ukepressen, spesialblader eller nettaviser.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere