*Nettavisen* Nyheter.

Tom Erik Solberg sentral

Den unge treneren har flere fine V75-oppsitt i Sørlandets jackpot-omgang.

10.08.07 12:42

Klikk her for Nettavisens V75-tips

Kjør ut løpsprogrammet her

Lynraske 5 Brødsjø Jo (V75-5) har gått solide løp den siste tiden og sist var han bare slått av Rigel Stjernen og Rysjkin. Fra tet kan Solberg-traveren lede fra start til mål.

-Brødsjø Jo er min klart beste vinnersjanse lørdag! Formen er absolutt på topp og jeg kjørte ei intervalløkt med ham i dag hvor han var veldig fin. Full distanse har ingen betydning, Brødsjø Jo har gått på 26-tallet de tre siste gangene uansett distanse, også med galopp. Volte er en fordel for ham siden han er så rask, så jeg satser fra start og sikter inn teten. Da slipper jeg ikke til noen!

-Alltid godt forberedt
5 Hannibal K. (V75-6) er også en startrakett, men den endelige taktikken bestemmer ikke kusken seg for før bilen slår ut vingene.

-Full distanse er ikke noe problem for Hannibal K. og han går like godt bakfra som fra tet. Jeg kunne gjort livet surt for French Design med å kline til fra start, men jeg tror ikke Hannibal K. er tjent med et slikt opplegg over full distanse. Hvis jeg bestemmer meg for å kjøre fra start, er jo ryggen på favoritten ikke helt uønsket¿ Jeg har ikke kjørt noe med Hannibal K. etter forrige løp, men han har kommet ut godt forberedt hver gang han har hatt pause, så det er jeg ikke redd for. Som sagt, er ikke noe umulig, men vi håper på en trippelplassering i første omgang, uttaler Solberg.

-Vurderes likt
Stayerløp gir ofte overraskende vinnere, noe Emir Septim fra forrige V75-omgang er et godt eksempel på. Siden Eirik Høitomt deltar på Nordisk Mesterskap i helga, får Tom Erik Solberg muligheten bak favoritten 1 Nicole In One (V75-7). Men, 3 O`Brian fra egen stall skal slettes ikke glemmes.

-Jeg har aldri kjørt 1 Nicole In One, men har sett at han så å si alltid gjør gode løp. Han er i kanonorden og kjemper nok om seieren igjen. Jeg kommer til å ta en prøvestart i varminga for å danne meg et inntrykk av hvordan han løser fra start. Det er en klar fordel å sitte foran og bestemme tempoet på en så lang distanse, men det avhenger av hvordan han løser på volte. Distansen spiller trolig ingen rolle, selv om han aldri har vært ute på 2640 meter.

O`Brian har jeg hatt i seks uker for Kristian Lunde og sist gjorde han sitt liv løp på Jarlsberg. Det ble steintøff kjøring første runden da, men det trengs ikke stilles spørsmål om hvem som feilbedømte hesten sin da. Jens Kristian visste hva han hadde i tømmene og holdt imponerende inn til sølv, mens lederen endte sist i mål. O`Brian ser kjempefin ut i trening og går alle distanser. Jeg synes han fortjener en plass på bongen sammen med Nicole In One, som jeg vurderer ganske likt, røper Solberg.

Slik vurderer Tom Erik Solberg sine øvrige oppsitt:

-10 Limo Gutten (V75-2) blir ikke frasprunget og holder fin form. Bakspor er en stor ulempe for ham og vi sikter oss inn på en premie,

-8 Haugedals Cille (V75-3) vant sist, men det er fortsatt for tidlig for henne å gjøre seg gjeldende mot disse hestene. Vi sikter inn på en god premie og kanskje en trippelplass som maks.

-1 Sorry Chip (V75-4) står helt nydelig inne i dette løpet og er rask ut. Selv om han ikke har gjort seg gjeldende så langt i år, kan han henge med til en trippelplass siden han har et så perfekt løp.

Kilde: Norsk Rikstoto

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.