RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TOM: Fagforening krever rask panteløsning

Sist oppdatert:
En tysk fagforeningsorganisasjon krever rask avgjørelse rundt et enhetlig pantesystem for å få slutt på usikkerheten rundt innføring av pant på engangsemballsje i Tyskland
- Dersom ikke saken avgjøres innen 1. oktober, vil det kunne få alvorlige konsekvenser, sier leder for fagforeningsorganisasjonen Gewerkschaft Nahrung-Genuss-Gaststätten, Franz-Josef Möllenberg.

Usikkerhet blant konsumentene rundt den nylig innførte boksepanten har resultert i en betydelig omsetningsredusksjon for drikkevareindustrien, og 20.000 jobber står på spill, hevdes det.

Tyske konkurransemyndigheter mener pantesystemet som nå er lagt opp til i Tyskland vil kunne virke konkurransehemmende.

Möllenberg frykter at innvendingen fra konkurransemyndighetene vil kunne forsinke panteprosessen ytterligere. Han har derfor sendt et brev til forbundskansler Gerhard Schröder og de tyske delstatspresidentene der det bes om at pantekonseptet ikke forsinkes ytterligere gjennom pålegg fra byråkratiske konkurransemyndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere