RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom for gode ferie-idéer?

(NAF)
Sist oppdatert:
Bruk NAFs turforslag til å finne et spennende reisemål i år.

Du begynner kanskje å bli lei av den gode, gamle campingplassen nå? Hotellet der dere har vært i fem år på rad? Har tenåringene begynt å stille krav til oppfinnsomme sommerferiemål?

I så fall er det nok på tide å sette seg i tenkeboksen. Men hvor i all verden skal turen gå? Det er ikke alltid så lett å finne på noe nytt, for hjernen subber ofte i vante mønstre.

Tenker du på biltur vil vi anbefale deg å se innom facebook-siden vår. Der finner du ni gode turforslag både i Norge, Sverige og Danmark.

Fjord, fjell og fosser
Hva med Sognefjellet- fra Balestrand til Øye? Den rundt 30 mil lange turen tar deg blant annet gjennom grønne fruktdistrikter og langs isblå breer. Fjord, fosser og fjell står i fokus på turen over fjellet.

I tillegg kan du ta en avstikker for eksempel til Jostedalsbreen Nasjonalpark. Der har du mulighet til å få en guidet tur på Nigardsbreen, en av Jostedalsbreens mange brearmer. Visste du forresten at Jostedalsbreen er den største isbreen på europeisk fastland?

Sverige
Eller hva med en langtur i Sverige i sommer? Med innlagt program for de minste? Last ned turforslaget for vårt naboland i øst, som tar deg fra Strömstad via Göteborg, Jönköping, Linköping til Stockholm og Karlstad.

Underveis kan dere besøke Liseberg, Skara Sommarland eller Gröna Lund.

Gratis
Alle våre turguider er gratis å laste ned. I de nedlastbare pdf-filene, som er fine å ha med i bilen, finner du quizer som kan holde utålmodige baksetesmåttinger aktivisert. I tillegg følger det med flere billeker, for eksempel bilbingo.

Husk at du ikke trenger å følge forslagene til punkt og prikke. Kanskje trenger du bare litt inspirasjon til turen? Melder du deg inn i NAF i sommer får du reiseboken «Reisegleder Skandinavia» . Der finner du enda flere turforslag. I tillegg får NAF-medlemmer NAF Veibok, som er proppet med informasjon og kart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere