– Wilson, jeg er så lei meg, sa Tom Hanks’ karakter Chuck Noland til volleyballen Wilson da de to skilte veier for siste gang i filmen «Cast Away».

Om ikke volleyballen ble satt stor nok pris på av Noland, er det tydeligvis andre der ute som er villig til å betale dyrt for Wilsons selskap.

Filmen «Cast Away» handler om livet til en mann som havner alene og forlatt på en øde stillehavsøy etter en dramatisk flystyrt. Der blir han nødt til å klare seg selv, kun med selskap av diverse vrakgods fra flyet som styrtet.

Underveis danner den forlatte mannen (Tom Hanks’ karakter, Chuck Noland) et sterkt vennskap til en volleyballen, som får navnet Wilson. Ballen bruker Hanks’ karakter til å holde seg til forstanden, og som en sårt tiltrengt samtalepartner.

Les også: Mann anklaget for spesiell koronasvindel

Gikk under hammeren for svimlende pris

Filmen gjorde braksuksess da den ble rullet ut på kinoer verden over i år 2000, og Tom Hanks hanket inn en Golden Globe-pris for sin innsats foran kamera. Han ble også nominert til Oscar, men måtte se seg slått av Russel Crowe, som vant for hovedrollen han hadde i filmen «Gladiatoren».

21 år har gått siden «Cast Away» så dagens lys – og Wilson ble verdenskjendis, men den noe slitte volleyballen er fortsatt populær.

Den ble nemlig lagt ut for salg av auksjonshuset Prop Store denne uken, og da hammeren falt hadde summen rukket å bli nærmere 2,7 millioner kroner, ifølge BBC. Hvem kjøperen er, er ikke kjent.

Les også: Legendarisk frimerke solgt for 8,1 millioner euro på tysk auksjon

Både malt og revet opp

Prop Store oppgir til den britiske rikskringkasteren at volleyballen ble griset til før den ble tatt i bruk på settet, og at den tilbrakte mange timer i vannet under innspillingen.

– Ballen er påført maling for å gi et brukt og slitt uttrykk, noe den bærer sterkt preg av fortsatt, heter det i beskrivelsen fra auksjonshuset.

– Det er også malt på et mørkerødt ansikt på ballen, og i toppen er revet i stykker, og det er stappet inn tobakksplante-kvister, som skal se ut som hår, heter det videre.