RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom triumf

Sist oppdatert:
Etter å ha mistet sin beste venn har Tormod Granheim nå forlatt Everest og begynt å komme til hektene igjen.

- Det var godt å forlate Everest nå, godt å sove i en seng for første gang på så lang tid. Hendelsen kommer til å være med oss for alltid, men det var godt å endelig kunne legge noen kilometer mellom oss og nordsiden av Everest, som vi har stirret inn i dag ut og dag inn, forteller Tormod i bloggen sin hos TV 2 Nettavisen.

Spiser seg opp
Tormod er nå i full gang med å bygge seg opp, på flere måter.

- En tur til Himalaya koster. På alle områder. Også for kroppen. Så nå er tiden moden for å ete. Mye. Vi er allerede i gang. Doble desserter og barsnacks umiddelbart etterpå. Mellommåltider sniker seg inn mellom frokost og varm lunsj, forteller nordmannen.

Tirsdag denne uken kom Tormod og fotograf Fredrik Schenholm til Kathmandu.

- Sent i går var vi i toppetasjen på Hotel Everest. Luftforsvaret liker seg i høyden. Vår nepalske agent som har koordinert hele ekspedisjonen og jobbet dag og natt med redningsaksjonen ville takke crewet på helikopteret. 16 personer måtte til for at fuglen skulle kunne fly. Samtalen pendlet uavbrutt mellom triumf og tragedie, sier han.

- Respekten var gjensidig mellom alle parter, mekanikere som hadde jobbet så hardt, offiserer som hadde jobbet overtid, sherpaene som ikke hadde spart på bjørnekreftene sine, flyverne som nettopp hadde satt ny høyderekord for landing med Kazan MI-17 MV-5. Og en ensom norsk skikjører med skarpe stålkanter, søvnløse netter og den første skituren ned Everest nordside bak seg, oppsummerer han.

Lei av Tibet
Tormod er tydelig lei av Everest og Tibet nå.

- Så fort vi har tingene våre her på Summit hotel booker vi om billettene, pakker utstyret, sender det hjemover og så kan vi endelig synke tilbake i flysetene, og forsøke å glede oss til den norske sommeren, og se frem til lille Kristians barnedåp. Den mest kjente besøkeren i Tibet er vel kanskje Heinrich Harrer, som spanderte syv år i det forbudte riket, og ble venn og mentor for ingen ringere enn den 14. Dalai Lama. For oss var syv uker i landet på verdens tak mer enn nok, forteller han.

Les alt om den dramatiske ekspedisjonen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere