Gå til sidens hovedinnhold

Tomme fyllearrester

Usedvanlig rolig nyttårsfeiring.

Nyttårsfeiringen forløp for det meste rolig over hele landet, ifølge NTB.

Da fyrverkeriet sto som høyest på himmelen ved midnatt, var det ennå ikke rapportert om hendelser av alvorlig art, og én time etter kunne Sør-Trøndelag politidistrikt skryte av å ha en fullstendig tom fyllearrest.

Biljakt
– Det har vært en veldig rolig natt så langt. Hittil har vi ikke hatt en eneste person i drukkenskapsarresten. Vi har ingen meldinger om hendelser, personskader eller fyrverkeriskader. Alt i alt har det gått veldig bra, opplyste operasjonsleder Viktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Da de aller fleste hadde gått hjem til seg og sine, kunne samme politidistrikt ved 6-tiden tirsdag morgen konkludere med at natten var forholdsvis rolig.

– Natten startet meget rolig. Usedvanlig rolig. Ved 1.30-tiden fikk vi litt mer å gjøre, men ingen alvorlige hendelser. En forfølgelse av en stjålet bil endte med at bilen rullet over på siden, men det var minimale personskader. Bortsett fra dette har vi verken hatt branner eller andre personskader å håndtere, opplyser Pedersen.

Roligere enn ventet
Heller ikke i hovedstaden var det mye vold og ulykker å spore.

– Det var ganske hektisk, men kanskje ikke så hektisk som vi hadde regnet med. Det har vært mye å gjøre, men oppdragene har vært som de pleier med slåssing og mange til legevakten. Men det har ikke vært noen store hendelser. Vi har registrert mange ordensforstyrrelser og en del trafikale ting, og flere branner, men ingen dramatikk. Faktisk har dette vært en natt til første nyttårsdag som har vært mye roligere enn vi hadde regnet med, opplyser operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt.

Heller ikke de to hovedredningssentralene ble tappet for krefter natt til tirsdag. Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRN) kunne melde om en stille og rolig natt. Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) håndterte en del småepisoder og bisto helsevesenet til lands og til sjøs, men uten alvorlige saker. En person på Smøla ble skadd av fyrverkeri og ble sendt med et Sea King-helikopter til St. Olavs hospital for behandling, men ble ikke alvorlig skadd.

Fyrverkeriskader
På Sørlandet ble en 26 år gammel mann sendt til sykehus med skader i en hånd i forbindelse med fyrverkeri. Sørvest i landet ble det dramatisk for en beboer i en leilighet i Stavanger. Da det nye året fortsatt var veldig ungt, føyk en rakett gjennom et vindu. Beboeren avverget brann ved bruk av pulver og vann, opplyser Rogaland politidistrikt.

Litt lenger nord, i Bergen, ble en mann knivstukket på åpen gate. En annen mann ble pågrepet for knivstikkingen. Offeret ble ikke alvorlig skadd.

Ellers kunne mange av landets politidistrikter ved 1-tiden natt til tirsdag melde om en del småbranner, slåssing og promillekjøring, men ingen saker som var av alvorlig karakter. En kar hoppet i sjøen i Bodø mens tre personer endte i Stryneelva i Sogn og Fjordane. Bortsett fra å ha fått et kaldt møte med det nye året, ble ingen av dem skadd.

Kommentarer til denne saken