RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommel opp for Pertra

Sist oppdatert:
Oljeselskapet får lov til å bore i Nordsjøen.
Pertra melder at de har fått tillatelse til å bore en letebrønn i Nordsjøen med riggen Mærsk Giant. Brønnen går inn under lisensen PL 337 der Pertra er operatør. Med seg i lisensen har oljeselskapet partnerne BG Norge, Revus Energy og Talisman. Forventet oppstart for boreoperasjonen er tidlig i august i år.

Boreriggen Mærsk Giant opereres av Maersk Contractors. Brønntjenestene leveres av Halliburton Norge og AGR har den operative boreledelsen.

Brønn 15/12-18 skal teste forekomst av hydrokarboner i Ty-formasjonen (Storskrymten-prospekt) og Skagerak-formasjonen (Grytkollen-prospekt). Brønnen skal bores til 3.300 meters dyp.

Mærsk Giant er en oppjekkbark borerigg med gode sikkerhets- og operasjonelle resultater. Pertra har fra før svært gode erfaringer med Mærsk Giant fra tidligere operasjoner på Varg. Per tiden er riggen i arbeid for Talisman Energy, dette arbeidet er forventet avsluttet tidlig i august. Deretter overtar Pertra riggen for leteboring på PL 337. Boreprogrammet for uttesting av primærmålene på PL 337 er forventet å ta 55 dager til en estimert kostnad på 219 millioner kroner.

Dersom brønnresultatene er positive, vil det bli vurdert å bore sidesteg. Ved funn og beslutning om sidesteg forventes dette å forlenge arbeidet med 17 dager, estimert kostnad knyttet til dette er 83 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere