RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommelen ned for DnB Nor (Ny2)

Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet vender tommelen ned for kongstanken til Svein Aaser. Det vurderes å si nei til DnB Nor-fusjonen. Men fusjonspartnerne håper fortsatt. Les alt om bankdramaet her
Les også:
Steile fusjonspartnere firer ikke
Delte politiske reaksjoner på fusjons-nei
Hopland skeptisk til fusjon
Kommentar: Vanskelig valg i DnB NOR

En gjennomgang Konkurransetilsynet gjorde av fusjonen mellom DnB og Gjensidige Nor var marerittaktig for fusjonskåte Svein Aaser på punkt etter punkt ramset Tilsynet opp områder som vil "begrense konkurransen betydelig".

Konkurransetilsynet mener at det kan bli aktuelt å fatte vedtak om å forby fusjonen.

Konklusjonen etter Konkurransetilsynets gjennomgang er det vurderes å si nei til hele fusjonen mellom Gjensidige Nor og DnB. Fusjonen, som er velsignet av et nesten samlet politisk miljø, er for omfattende, mener Konkurransetilsynet.

Gjennomgangen tirsdag var en foreløpig vurdering av Konkurransetilsynet. Et eventuelt vedtak om inngrep fra Konkurransetilsynet må fattes senest innen 19. november 2003.

Fusjonspartene står steilt på sitt, som det fremgår i en egen sak, og nekter å selge virksomheter for å blidgjøre Konkurransetilsynet.

De mener man må akseptere en betydelig markedsandel, hvis Norge skal ha en sterk bankaktør.

Uenige med Konkurransetilsynet

DnB og Gjensidige NOR vil nå utarbeide og legge frem et omfattende tilsvar til Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger. De to bankene er selvsagt uenige med Konkurransetilsynets foreløpige konklusjoner.

- Det vil fortsatt være sterk konkurranse i markedet etter fusjonen og det er derfor ikke grunnlag for å forby den etter konkurranselovens paragraf 3-11. De samfunnsøkonomiske gevinstene ved fusjonen vil dessuten være betydelige, noe som også har stor betydning for vurderingen etter konkurranselovens 3-11, skriver DnB og Gjensidige Nor i en felles pressemelding.

Bankene skriver også at de regner med at fusjonen vil bli gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere