RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommelen ned for ultralydprosjekt

Oslo (NTB): Helsedirektoratet mener et forskningsprosjekt om tidlig ultralyd i svangerskapet er ulovlig. Forskerne er uenige.

Helsedirektoratet mener forskningsprosjektet vil bryte med retningslinjene om bioteknologi som Stortinget har vedtatt, og regner prosjektet som fosterdiagnostikk, skriver Vårt Land.

Dermed får forskerne ved nasjonalt senter for fostermedisin ved St. Olavs hospital i Trondheim ikke lov til å rekruttere gravide som i dag ikke har rett til å få utført fosterdiagnostikk.

- Konklusjonen vår er at prosjektet ikke kan gjennomføres, sier avdelingsdirektør Hans Petter Aarseth i Helsedirektoratet.

Diskusjonen om tidlig ultralyd har foregått i Norge i over ti år. Ultralyd gjennomført rundt uke tolv gjør det lettere å oppdage Downs syndrom.

Forskerne er ikke enige i avgjørelsen.

- Vi vil klage på denne avgjørelsen. Direktoratet mener det er ulovlig, og det er jeg uenig i, sier professor Kjell Salvesen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere