RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommelonani for strateginerder

Sist oppdatert:
Har du konsoll og lyst på et strategispill? Her er ett som er god trening.

(Spillmagasinet): «Universe At War: Earth Assault» fikk en firer av oss på pc. Nå er Xbox 360-versjonen her.

Et spill som – om man skal tro utviklere og utgiver, er optimalisert for å blir styrt med en konsollkontroll. For å si det med en gang: Det er omtrent som å si at kvinner er optimalisert for å stå når de tisser.

En prøvelse

Å kontrollere et strategispill er alltid en prøvelse. Mye skjer samtidig og man må ha kontroll over mange enheter rundt omkring på spillet.

Når man i tillegg snakker om en sanntids-strategispill blir det enda mer utfordrende. Du kan bli angrepet flere steder samtidig og man kan fort miste oversikten.

På pc er dette en utfordring som gjør nettopp slike spill morsomme og spennende. Ved hjelp av tastatur og mus får man i hvert fall en illusjon av kontroll. På konsoll blir det noe annet.

Det er ikke lett å velge riktig knappekombinasjoner når man blir angrepet fra sør, nord, øst og vest. Likevel, etter mye prøving og masse feiling fikk vi det så vidt til. Ikke at vi hadde oversikt, men det ble i hvert fall mulig å lage enheter og styre de med en viss kontroll.

Arvet problemene

Problemene til «Universe at War» er de samme som på sin pc-bror. Det er ikke spesielt originalt (kanskje mest av alt historien), og grafikken er dårligere her enn på Windows-maskinene.

Se gameplayvideo fra «Universe at War»
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Se flere spillvideoer her

Flerspillermodusen var god i pc-utgaven av spillet, noe den ser ut til å være på Xbox 360 også. Vi sier ser ut fordi på de ti dagene vi har prøvd har vi kun en gang funnet noen å spille mot. Stort sett er det tomt. Utviklerne lover at man senere kan spille mot pc-folk.

Hvis du kjøper dette spillet og skal spille flerspiller fra Xbox 360 så si i fra. Jeg vil gjerne spille mot deg, for noe sier meg at man har en viss fordel av å bruke mus og tastatur.

Løsningen for denne type strategispill er kanskje å begynne på null og ikke bygge videre på det man har fra pc-utgaver. Det blir for mye og for lite oversiktlig på konsoll, og når spillet i kjernen ikke er verken nyskapende, morsomt eller spesielt vakkert blir det litt svakt.

Likevel skal det sies at spillet slettes ikke er dårlig, det er bare det at det ikke er alt for mye som er bra med det.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere