RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Tommy får hjelp fra superstjerne

Du gjetter aldri hvem som skal signere Tommy Vågens nye maleri.

(iBergen.no) Bergenseren gjorde seg bemerket i hele landet med sin svært originale akvariebil. Nå har han fått trommisen til supergruppen Pink Floyds med på sitt siste stunt.

Signerer bildet
I disse dager jobber Tommy Vågen med et maleri av en Allard dragster. Når maleriet står ferdig skal det signeres av trommeslager Nick Mason og auksjoneres bort.

- Og jeg som ikke engang hører spesielt mye på Pink Floyd, flirer Vågen.

Går til oppussing
Men den bilgale Mason låner gjerne navnetrekket sitt bort når inntektene av maleriet skal gå til å restaurere en 1962-modell Allard Chrysler dragster.

Mason er selv en av hovedaktørene i restaureringsprosjektet av den historiske dragracingbilen. Den slitne veteranen befinner seg på British National Motor Museum i Beaulieu og skal gjenskapes til det den var i sine glansdager.

100 eksemplarer
Den kostbare restaureringen trenger alle midler den kan få og i den forbindelse er flere kunstnere invitert til et sideprosjekt.

- Tommy og flere artister ble forespurt om å male dragsteren med det formål å auksjonere det bort. Maleriene vil bli trykket opp i 100 eksemplarer og både originalen og kopiene vil bli signert av Mason og Alan Allard, sønnen til Sydney Allard, som opprinnelig bygget bilen, sier leder for prosjektet, Brian Taylor.

Blander bildel i malingen
Han er også Vågens onkel og han tenkte umiddelbart på nevøens svært spesielle kunstuttrykk da ideen om en auksjon oppsto. Og Vågens sære kreativitet sviktet ikke.

- Jeg har fått tilsendt en motordel fra bilen. Den skal jeg male opp og blande inn i malingen til bildet. Slik blir bilen en del av selve bildet, sier Vågen til iBergen.no.

Den uvanlige metoden tente onkelen.

- Jeg valgte ham på grunn av hans kreativitet. At han bruker en bit av originalbilen i maleriet viser at han virkelig har forstått kulturen vår og hva vi prøver å gjøre, sier Taylor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke «starstruck»
Mason selv har ikke sett Vågens tidligere arbeid. Men det bekymrer ikke kunstneren, som ikke er spesielt opptatt av den store stjernen.

- Nei, egentlig ikke. Sett i sammenheng er dette selvsagt viktig og veldig gøy for meg, men jeg tenker at han er ikke mer verdt enn andre. Jeg har ikke den barrieren der jeg blir «starstruck», forteller bergenseren.

Han har mer forhåpninger til den høytidelige avdukingen av bilen når den er ferdigrestaurert.

- Kanskje jeg får testkjøre den, hehe.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere