RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommy helt sjef

Sist oppdatert:
Åge Hareide er neppe lenger i tvil om Tommy Svindal Larsen skal spille fra start i de forestående VM-kvalifiseringskampene.

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): ODD GRENLAND-START 2-0:

Her ser du alle målene fra den 19. eliteserierunden - gratis
Tabellen

Søndagens kamp mot serieleder Start ble en ren maktdemonstrasjon fra Svindal Larsens side. 32-åringen var suveren både som defensiv ryddegutt og offensiv hovmester, og stilte landslagskollega Kristofer Hæstad fullstendig i skyggen.

Uten at han lar seg lure til å skryte av den grunn:

- Vi har vært bra i ei tid, vi. Vi er ei hel gruppe som virkelig står opp. Det er ikke alle som er så heldige at de er en del av ei så god gruppe, sier til TV 2 Netavisen. I overkant ydmykt, men Tommy har selvfølgelig helt rett:

Morten Fevangs inntreden i midtsforsvaret har hatt en åpenbar positiv effekt. Og den internasjonale angrepsrekka begynner for alvor å vise tenner.

Internasjonal klasse
Mot Start var det Fernando de Ornelas og Olivier Occean som satte inn målene. 1-0 kom ti minutter ut i andreomgangen, da Ornelas prikket ballen i krysset fra rundt 20 meter. 2-0 kom i siste ordinære spilleminutt, da Patrick Suffo og Olivier Occean spilte seg til en to mot én-situasjon foran Start målet. Suffo spilte uegoistisk fri Occean, som viste at målformen for alvor er på vei tilbake.

I tillegg spilte Somen A Tchoyi en meget god kamp på høyrekanten, med teknikk og rykk som ga unorske assosiasjoner i Skien.

Ikke rart Odd-trener Arne Sandstø var fornøyd etter det som tidvis liknet på en ren overkjørsel fra hjemmelagets side.

- Bortimot perfekt
- Dette var bortimot perfekt, medgir Sandstø, og øser ros utover sine spillere. Aller mest går selvfølgelig til Tommy Svindal Larsen:

- Når Tommy får litt rom, har han en tendens til å træ ballen akkurat dit lagkameratene helst vil ha den, poengterer Sandstø, som bare indirekte vil snakke sin juvel inn på landslaget.

- Det spørs hva slags fotball Norge ønsker å spille. Men hvis Hareide ønsker å spille igjennom midten, så må han selvfølgelig bruke Tommy.

Ser oppover
Etter en nærmest katastrofalt svak vårsesong, har Sandstø sett sine gutter ta 15 av 18 mulige poeng i høst. Nå begynner han å se oppover tabellen.

- Det er vel ti poeng opp til sølvplass, konstaterer han – uten dermed å si at Odd Grenland sikter seg inn på den.

Men:

- Nå har vi både defensiv trygghet og en stall med såpass bredde at vi har folk på benken som kan komme inn å prege kamper. Det er en ny situasjon. Når vi spiller så overbevisende mot Start, tror jeg nok vi skal klare å bite fra oss mot andre lag også.

PS. Konflikten mellom trener Arne Sandstø og keeperveteranen Erik Holtan er ennå ikke ute av verden. - Vi hadde en prat i helgen der vi ble enige om å fokusere på kampen nå. Det blir nok en ny prat til uken, sier Sandstø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere